pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Finale: Finska - Kanada IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
00:30
Inter - Empoli Serie A

Mezgec ostaja zvest avstralski ekipi

Avtor: Blaž Magdič
30. 10. 2018, 18.33

Slovenski kolesar Luka Mezgec je podpisal novo dvoletno pogodbo z avstralsko ekipo Mitchelton-Scott, poroča spletna stran tega moštva. Mezgec se je ekipi pridružil pred sezono 2016 iz ekipe Giant-Alpecin.

Luka Mezgec

“Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo, ki je zame več kot le to. Medsebojni odnosi tukaj so izjemni in to je dobra popotnica za nadaljnje delo,” je dejal Mezgec in dodal: “Kolesarstvo je težak šport in če delaš v takem okolju, kot ga imamo v naši ekipi, potem lahko vedno trpiš malce dlje, pomagaš drugim še več, kot sam misliš, da lahko, in dosegaš dobre izide s podporo, o kakršni lahko le sanjaš.”

Mezgec je imel najboljšo sezono leta 2014, ko je dobil zadnjo etapo dirke po Italiji, na dirki po Španiji pa je dobil tri etape. “Luka je zelo hiter in raznovrsten kolesar, ki ve, ne le kako zmagati, temveč tudi kako pomagati sotekmovalcem. V tem pogledu je podoben Matteu Trentinu, ki lahko deluje kot vodja ali kot sprinter,” je dejal športni direktor ekipe Matt White.

“Užitek bo opazovati, kako skupaj z Matteom in Darylom Impeyjem Luka napreduje v naslednjih dveh letih. Imamo kolesarje za vse vrste prog, tako da imamo res lepe možnosti za napredek,” je še dodal White.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več