pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
01:00
Nemčija - Srbija IHF svetovno prvenstvo 2019
šport TV 3 logo
01:15
Unicaja Malaga - Limoges Eurocup

Mezgec ostaja zvest avstralski ekipi

Avtor: Blaž Magdič

Slovenski kolesar Luka Mezgec je podpisal novo dvoletno pogodbo z avstralsko ekipo Mitchelton-Scott, poroča spletna stran tega moštva. Mezgec se je ekipi pridružil pred sezono 2016 iz ekipe Giant-Alpecin.

Luka Mezgec

“Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo, ki je zame več kot le to. Medsebojni odnosi tukaj so izjemni in to je dobra popotnica za nadaljnje delo,” je dejal Mezgec in dodal: “Kolesarstvo je težak šport in če delaš v takem okolju, kot ga imamo v naši ekipi, potem lahko vedno trpiš malce dlje, pomagaš drugim še več, kot sam misliš, da lahko, in dosegaš dobre izide s podporo, o kakršni lahko le sanjaš.”

Mezgec je imel najboljšo sezono leta 2014, ko je dobil zadnjo etapo dirke po Italiji, na dirki po Španiji pa je dobil tri etape. “Luka je zelo hiter in raznovrsten kolesar, ki ve, ne le kako zmagati, temveč tudi kako pomagati sotekmovalcem. V tem pogledu je podoben Matteu Trentinu, ki lahko deluje kot vodja ali kot sprinter,” je dejal športni direktor ekipe Matt White.

“Užitek bo opazovati, kako skupaj z Matteom in Darylom Impeyjem Luka napreduje v naslednjih dveh letih. Imamo kolesarje za vse vrste prog, tako da imamo res lepe možnosti za napredek,” je še dodal White.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

IHF 2019: Svetovno prvenstvo v rokometu le na ŠPORT TV...Več

2

So presežki Lionela Messija postali razvrednoteni?...Več

3

VIDEO: Francoski vratar uprizoril “Kariusa”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Katanec pred prvo tekmo namignil, da “nima igračev”...Več

2

VIDEO: Luka plesal z volkovi in jim nasul 29 točk...Več

3

Birsa bo pri novem klubu siromašnejši za 200.000 evrov...Več