single
[15]
190228

Meta Hrovat se vrača iz pokoja

Avtor: Rene Vidmar
18. 4. 2023, 17.04

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je prekinila tekmovalno upokojitev ter bo znova del najboljše slovenske ženske reprezentance za svetovni pokal v alpskem smučanju. Vodja slovenskih smučarskih reprezentanc Janez Slivnik je vrnitev veleslalomistke v tekmovalni pogon potrdil na današnji novinarski konferenci v Ljubljani.

Hrovat je lani oktobra nepričakovano končala kariero, a ji vodstvo reprezentanc ni zaprlo vrat ter je bilo ves čas naklonjeno njeni vrnitvi v tekmovalni pogon.

To niso edine spremembe v sestavi reprezentanc za tekmovalno sezono 2023/24, ki jih bo najprej 15. maja pretresal alpski odbor, alpski zbor pa bo potem dokončno sestavo reprezentanc in finančni načrt dokončno potrjeval 24. maja.

Vodstvo reprezentanc se je po koncu sezone, ki je bila ena uspešnejših, odločilo za nekaj rotacij na trenerskih mestih.

Glavni trener ženske ekipe za tehnični disciplini bo po novem Grega Koštomaj, ki je bil doslej vodja moške ekipe za hitri disciplini. Koštomaj bo po novem odgovoren za program Ane Bucik in Andreje Slokar, ki se vrača po poškodbi. V ženski ekipi za slalom in veleslalom bo kot trener še naprej deloval tudi Denis Šteharnik, ki bo skrbel za izvajanje programa Mete Hrovat in Neje Dvornik.

Ženski ekipi za tehnični disciplini se bosta vključevali tudi tekmovalki ekipe evropskega pokala Anja Oplotnik in Nika Tomšič. Za to ekipo bo skrbel Aleš Valenti.

Na današnji novinarski konferenci so potrdili tudi zamenjavo v ekipi Ilke Štuhec, ki deluje po samostojnem programu. Vodja ekipe Štuhec bo še naprej njena mama Darja Črnko, Marko Vukičević, ki se je v minuli sezoni pridružil ekipi Ilke kot trener, v novi sezoni ne bo več del ekipe slovenske smukaške šampionke. Kot je danes potrdil Slivnik, si želijo, da bi Vukičević pomagal kot trener Koštomaju.

Za moško ekipo za hitre discipline bo po novem kot glavni trener skrbel nekdanji vrhunski superveleslalomist Aleš Gorza, ki je doslej delal kot trener s Koštomajem, pomočnik Gorze bo Maj Mlakar, ki bo skrbel tudi za servis smuči Nejca Naraločnika.

V ekipi bodo še naprej Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik, v ekipo je uvrščen tudi Boštjan Kline, ki pa še ni končal rehabilitacije po poškodbi.

Tudi v novi sezoni bo za program najboljšega slovenskega veleslalomista Žana Kranjca skrbel Klemen Bergant. Vodstvo reprezentance se v ta uspešen dvojec, ki je pripeljal do olimpijskega veleslalomskega srebra, ni odločilo posegati.

Moški ekipi za tehnični disciplini pa se bo iz ženske ekipe pridružil Poljšak, ki bo skrbel za moški slalomski del. Poleg Kranjca sta v tej ekipi tudi Štefan Hadalin in Tijan Marovt.

Moško ekipo za evropski pokal bo vodil Rok Šalej, v njej pa bodo Rok Ažnoh, Anže Gartner in Miha Oserban.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več