pismo ikona
šport TV 1 logo
04:45
Gran Canaria - Tenerife Španska liga
šport TV 2 logo
03:00
Torino - Spezia Serie A
šport TV 3 logo
03:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Meta Hrovat se veseli domače tekme

Avtor: Marko Premrl
13. 2. 2020, 15.37

Slovenske alpske smučarke so pred domačimi tekmami svetovnega pokala predstavile svoja pričakovanja. Tekmovanje za 56. zlato lisico bi prvotno moralo biti na Pohorju, a so organizatorjem zagodle visoke temperature, zato se je tekmovanje preselilo v Kranjsko Goro, česar se najbolj veseli Kranjskogorčanka Meta Hrovat.

Organizatorji so bili zaradi vremena osmič v zgodovini primorani tekmi iz Štajerske preseliti na Gorenjsko.

“Odločitev vedno temelji na izkušnjah. Pretehtala je vremenska napoved in če bi tekmo obdržali na Pohorju, na koncu ne bi bilo tekme. Edina možnost je bila, da najdemo drugo prizorišče in Maribor in Kranjska Gora dobro sodelujeta,” je na novinarski konferenci pred zlato lisico pojasnil snežni kontrolor Markus Mayr. Dodal je, da jih do sobote čaka še kar nekaj dela, a da delavci trdo delajo in da je jutrišnji preizkus proge dober znak.

S selitvijo prizorišča je v slovenski reprezentanci lahko najbolj zadovoljna Kranjskogorčanka Hrovatova, ki pa je vseeno izrazila obžalovanje, da je organizatorjem v Mariboru ponagajalo vreme.

“Na žalost je vreme organizatorjem spet prekrižalo načrte in je tekma spet v Kranjski Gori. Zame je letos drugače kot pred dvema letoma, takrat mi je to predstavljalo breme. Letos pa je to velik privilegij, da lahko tekmujem tako blizu doma, skoraj na domačem dvorišču in to je taka stvar, ki je ne doživi vsak športnik,” pravi prvo slovensko orožje v veleslalomu, 21-letna Meta Hrovat, ki ji konfiguracija terena v Kranjski Gori ustreza bolj kot v Mariboru.

Drugače je z Ano Bucik, ki pa se s spremembo proge ne obremenjuje. “Glavno je, da imamo tekmo v Sloveniji. Ko je bilo govora o odpovedi, smo si vse želele, da tekma ostane tu. Kar se tiče konfiguracije, bi mi Maribor bolj ustrezal, a vseeno dobro poznamo tudi to progo in imamo zagotovo prednost pred tekmicami,” je na novinarski konferenci v Kranjski Gori dejala Bucikova.

Glavni trener Janez Slivnik pravi, da so dekleta trenirala dobro in so opravila kar nekaj treningov na vitranški strmini: “Trenirale so dobro. Rad bi se zahvalil Kranjskogorčanom, ki so nam šli vsak dan na roko za res dober trening. Izkoristili smo vsak dober dan, da smo lahko na pravi podlagi trenirali, ker se le tako da najti tiste prave občutke. Smučanje iz treningov morajo zdaj dekleta prenesti na tekmo, ki pa je seveda nekaj drugega.”

Poleg Hrovatove in Bucikove bo na obeh preizkušnjah nastopila še Neja Dvornik. V soboto na veleslalomu s pričetkom prve vožnje ob 10. uri se jim bodo na domači tekmi pridružile še Tina Robnik, Rebeka Oblak in Nika Tomšič, na nedeljskem slalomu pa Maruša Ferk, Klara Livk in Nika Murovec. Prva slalomska vožnja se bo pričela ob 10.15.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

2

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

3

Japonec Ryota uprizoril najpočasnejšo 11-metrovko vseh časov (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več