single
[2]
170960

Messi za podaljšanje pogodbe z Barco leta 2020 zahteval skoraj nemogoče pogoje!

Avtor: Kenny Jan
22. 9. 2022, 08.53

Navijači Barcelone so se komaj dobro navadili na ''življenje brez Messija''. Slednji je katalonskega velikana zapustil pred začetkom lanske sezone, ko mu je iztekla pogodba, ki sta jo tako klub kot igralec poskušala na vse načine podaljšati. V javnost so ''pricurljale'' informacije o zahtevah, ki naj bi jih imel Argentinec sezono, preden je zapustil klub, za katerega je igral vse od 13. leta.

Poleti leta 2020 je zahteval, da bo nova pogodba veljala 3 sezone, do poletja 2023. To ni še nič konkretnega, navijači Barcelone bi to definitivno pozdravili.

Želel si je tudi posebnega kotička, kjer bi si lahko vse tekme nemoteno ogledala njegova družina in družina njegovega soigralca ter dobrega prijatelja Luisa Suareza. Tudi ta želja se zdi zlahka uresničljiva.

Začne se pri plači. Že takoj ob podpisu podaljšanja je Messi zahteval 10 milijonov evrov bonusa. Z novo pogodbo bi njegova odkupna klavzula postala zgolj še simbolična.

Leto 2020 je bilo prvo leto pandemije koronavirusa, ki je zelo prizadela svet, dodobra pa je izpraznila blagajne nogometnih klubov, predvsem Barcelone. Slednja je bila primorana znižati plače nogometašem, Messi pa si je želel, da bi klub nižanje njegove plače nadomestil s 3-odstotno obrestno mero.

Prav tako bi klub prevzel odgovornost ob povišanju davkov. Za čas božiča, ko se igralec tradicionalno odpravi v Argentino, je od Barce zahteval privatno letalo. Še naprej si je želel za osebnega pomočnika Pepeja Costo, njegova zadnja želja pa je bila, da bi klub plačeval brata Rodriga, v tistem času agenta in predstavnika vzhajajoče zvezde Ansuja Fatija.

To so bile zgolj želje, ostalo je zgodovina. Dogovor ni bil nikoli dosežen, Messi pa je naslednjo sezono ob izteku stare pogodbe po več kot 20 letih zapustil katalonsko prestolnico.

Foto: Chen Yichen via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več