single
[3194]
217428

Menjava na tekmi Olimpije dobila svetovne razsežnosti, o njej poročali številni tuji mediji

Avtor: Aljaž Pirnat
13. 2. 2024, 10.34

Na srečanju 20. kroga Prve lige Telemach med Olimpijo in Rogaško smo bili priča bizarnemu prizoru. V golu je za prvo ekipo Rogaške debitiral 17-letni Žan Lorber, ki pa se je moral hitro posloviti, saj ga je že po vsega 20 sekundah zamenjal Adjin Mulalić. O tem so poročali tudi številni svetovno znani tuji mediji, kot so The Sun, Daily Mail in Daily Star, ki pa so se predvsem zgražali nad razlogom, zaradi katerega je do zamenjave sploh prišlo.

Pravila v Sloveniji namreč narekujejo, da mora vsaka ekipa v začetno enajsterico vključiti vsaj enega nogometaša, ki izpolnjuje pogoje za igranje v slovenski reprezentanci do 21 let, ne narekujejo pa tudi, kako dolgo mora ta ostati na igrišču. Pri Rogaški so z namenom ostati v skladu s pravili v gol postavili mladega Lorberja, a ga nato tudi ekspresno odstranili. 17-letni je tako na nekakšen način postal žrtev slovenske nogometne birokracije.

V tujini so bili nad slovenskimi pravili naravnost začudeni in jih označili kot smešna in nesmiselna. Prav tako so potezo Rogaške označili za nespoštljivo in nesramno, češ da je klub popolnoma neobziren do mladega vratarja, kateremu so uničili debi v najmočnejšem nogometnem slovenskem tekmovanju. Presojo o tem, koga označiti za večjega krivca, nogometno zvezo zaradi absurdnih pravil ali klub, ki je, na do igralca precej krut način, le-ta obšel, pa so prepustili bralcem.

Tekma med Olimpijo in Rogaško se je sicer končala z rezultatom 2:2, po tem ko so Ljubljančani v praktično zadnji minuti tekme prišli do izenačenja.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več