KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[38]
193567

Mednarodna plavalna zveza preselila svoj sedež

Avtor: Blaž Magdič
26. 5. 2023, 16.04

Mednarodna plavalna zveza (World Aquatics) bo preselila svoj sedež iz Lozane v Budimpešto, kar mora odobriti še kongres zveze, je danes napovedal madžarski zunanji minister Peter Szijjarto, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Iz madžarskega zunanjega ministrstva so sporočili, da so s predsednikom mednarodne zveze za plavalni šport Husainom Al-Musalamom podpisali sporazum o preselitvi sedeža zveze v Budimpešto, končno soglasno odločitev o selitvi pa mora potrditi kongres zveze.

Madžarska je ključni akter na svetovnih tekmovanjih, ne samo zato, ker madžarski plavalci redno osvajajo zlate medalje na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, ampak tudi zato, ker je bila leta 1908 ena od osmih ustanovnih članic Mednarodne plavalne zveze, je dejal minister za MTI.

“Za Madžarsko bo seveda veliko priznanje, če se bo globalni sedež mednarodne plavalne zveze preselil sem v Budimpešto,” je dejal Szijjarto. Vodstvo zveze si želi, da bi bilo v štabu vsaj polovica Madžarov, je dodal in povedal, da bo dala selitev velik zagon športnemu turizmu.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več