single
[6]
151483

Mednarodna odbojkarska zveza ligo narodov umika iz Rusije

Avtor: Marko Premrl
27. 2. 2022, 10.35

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je v soboto sporočila, da je zaradi vse slabše situacije v Ukrajini rusko odbojkarsko zvezo obvestila, da iz Rusije umika letošnja turnirja v ligi narodov za moške in ženske. V Rusijo bi morali potovati tudi Slovenci. Ostaja pa Rusija zaenkrat še vedno gostiteljica svetovnega prvenstva za odbojkarje.

“FIVB bo še naprej podrobno spremljala razmere in bo preučila druga tekmovanja, ki bi morala potekati v Rusiji, vključno z moškim svetovnim prvenstvom v drugi polovici leta 2022,” so zapisali pri krovni odbojkarski zvezi.

Svetovno prvenstvo, na katerem bodo drugič v zgodovini nastopili tudi slovenski odbojkarji, je predvideno med 26. avgustom in 11. septembrom.

Je pa FIVB iz Rusije že umaknila turnirja lige narodov za odbojkarice in odbojkarje v juniju oziroma juliju. Kot so dodali v sporočilu, ki so ga objavili na svoji spletni strani, bodo novi gostujoči mesti sporočili v kratkem.

Slovenci bi na svojem tretjem turnirju v letošnji ligi narodov morali med 5. in 10. julijem igrati ravno v ruski Ufi, a bodo zdaj na novo gostujoče mesto morali še malo počakati.

Sicer pa bodo slovenski odbojkarji ligo narodov začeli s tekmo proti Američanom v Braziliji, kjer bo potekal uvodni turnir tega tekmovanja med 7. in 12. junijem. Nato Slovence čaka turnir na Filipinih v Quezon Cityju (21.-26. junij), po zadnjih turnirjih pa bo znanih najboljših osem reprezentanc, ki jih med 20. in 24. julijem v Italiji čaka še zaključni turnir.

Vse več športnih zvez se sicer zaradi ruske invazije na Ukrajino odloča za umik oziroma odpoved tekmovanj v Rusiji, tako je na primer tudi Evropska nogometna zveza finale lige prvakov prestavila iz iz Sankt Peterburga v Pariz.

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Mariborčani zbrali vrhunce poslovilne tekme “največjega, ki je kadarkoli nosil vijolični dres” (VIDEO)...Več

2

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

3

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več