šport TV 1 logo
18:00
Juventus - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
18:00
Inter - Torino Serie A
šport TV 3 logo
17:45
Cagliari - Lecce Serie A

Mednarodna kajakaška zveza potrdila tekmo v Tacnu

Avtor: Blaž Magdič
30. 6. 2020, 14.20

Upravni odbor Mednarodne kajakaške zveze ICF je znova sestankoval in iskal rešitve za letošnjo sezono, ki je z izjemo nekaj domačih tekmovanj v posameznih državah praktično ni. Jeseni sedaj načrtujejo nekaj tekem svetovnega pokala, med drugim tudi v Tacnu, ki bi slalom gostil med 16. in 18. oktobrom, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

Zveza ICF je zaradi pandemije koronavirusa odpovedala ali prestavila vsa svetovna prvenstva, saj zaradi omejitev potovanj številni športniki ne bi mogli pripotovati na prvenstva, kar bi vplivalo tudi na regularnost, a v koledarju pušča odprta vrata za organizacijo svetovnih pokalov, saj gre za stopnico nižjo raven tekmovanja in prisotnost vseh držav ni tako nujna.

Po odpovedi svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane je ICF Tacnu podelil organizacijo svetovnega pokala, in sicer med 16. in 18. oktobrom. Slalomski svetovni pokal naj bi gostil še francoski Pau med 6. in 8. novembrom.

V sprintu na mirnih vodah so načrtovano svetovno prvenstvo v neolimpijskih disciplinah prekvalificirali v svetovni pokal, ki naj bi ga Szeged gostil med 23. in 27. septembrom, svetovni pokal v spustu na divjih vodah pa naj bi bil med 23. in 25. oktobrom v La Seu d’Urgellu.

Vsa predvidena tekmovanja bodo morala zadostiti posebnim zahtevam in standardom, ki bodo tekmovalcem, trenerjem in drugim sodelujočim zagotovili varnost.

Svetovno prvenstvo v morskem kajakaštvu na Portugalskem, svetovno prvenstvo v zmajskih čolnih v Indiji ter svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bi moralo biti prihodnje leto na Novi Zelandiji, so odpovedani.

Ob koncu leta bi moral na Filipinih potekati tudi kongres ICF, na katerem bi volili novega predsednika mednarodne zveze, a je bil tudi ta odpovedan. Nadomestni termin je prihodnjega marca ali aprila, najverjetneje pa ga bo gostila Tajska.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ibra s “kung fu” udarcem skoraj odnesel glavo Ronaldu...Več

2

Albanec obstal sredi vrat in šokiral strelca enajstmetrovke (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Ronaldo priznal, da občuduje Brozovića...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Arašidi, beg, žoga in solze sreče: nenavadna odisejada Muse Juware...Več

2

Icardi poslal sporočilo Interju: Odšel sem v PSG, da bi osvajal lovorike...Več

3

Kumbulla: Branilec Hellasa, za katerega se tepejo italijanski velikani (video)...Več