single
[2,3194]
193070

Mavrič: “Celjani so napovedali boj za naslov državnega prvaka!” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
21. 5. 2023, 12.20

V zadnjem krogu aktualne sezone Prve lige Telemach je Celje v Stožicah premagalo Olimpijo. Zmaji, ki so pred tremi krogi postali državni prvaki, so tako sezono zaključili s tremi porazi. Za grofe velja ravno nasprotno, saj so z zmago proti Ljubljančanom zmagovalni niz podaljšali na pet zmag in potrdili končno drugo mesto.

Štajerci so v zaključni fazi prvenstva pokazali formo, ki so jo z njihove strani mnogi pričakovali že na začetku sezone. A ekipa, ki je bila sestavljena v zadnjih dveh letih, je potrebovala čas. Takšno je bilo sporočilo iz tabora Celjanov. Eden izmed letošnjih novincev je bil tudi izkušeni Denis Popović, ki je priznal, da se je ekipa letos morala uigrati, hkrati pa dodal, da naslednje leto jasno ciljajo naslov.

V našem studiu sta samozavestno izjavo Popovića pokomentirala tudi Matej Rožič Mavrič in Tonči Žlogar. Prvi je dejal. “Očitno so odločeni, da jim to lahko uspe. Zadnjih šest tekem je bilo odličnih. Poznajo se principi igre, so samozavestni. S prihodom še kakšnega zvenečega igralca so lahko konkurenčni. Iz izkušenj vem, da prehitro nekaj napovedovati ni v redu, a prav je, da so samozavestni.”

Pred tem Celje čakajo tudi evropske kvalifikacije. Žlogar je o potencialu moštva dodal: “Ujeli so ritem. Ekipa je sestavljena na novo, imeli so kar nekaj novih igralcev. Tudi trener je bil v novem okolju. Potreboval je čas, da spozna ekipo in prvenstvo. V klubu so mu stali ob strani. Zavedajo se, kaj še potrebujejo. Že letos so imeli cilj, da postanejo prvaki, a jim ni uspelo. Novo sezona bo prinesla nove ambicije, želje, okrepitve in evropske tekme.”

VIDEO: Mavrič in Žlogar o sezoni in prihodnosti Celja

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več