single
[2759]
186949
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Matjaž Kek: Kurtić je eden najbolj pomembnih v reprezentanci, predvsem za dogajanje izven igrišča (VIDEO)

Avtor: Blaž Magdič
16. 3. 2023, 10.27

Prvi kvalifikacijski cikel za nastop na evropskem prvenstvu 2024 slovenska nogometna reprezentanca začenja 23. marca v Kazahstanu. Vse dvoboje čete Matjaža Keka v kvalifikacijah si boste lahko ekskluzivno ogledali na naši televiziji.

Na uvodnem spisku selektorja velikih presenečenj ni, priložnost je ponujena dvema novincema. Prvič se bo v dresu z državnim grbom preizkusil Vanja Drkušić, vpoklican pa je tudi najboljši strelec Prve lige Telemach Žan Vipotnik.

Po besedah Matjaža Keka so nekatera imena še na čakanju, saj na aktualnem seznamu ne manjka tistih, ki imajo težave s poškodbami. Najbolj zaskrbljujoče je stanje Jasmina Kurtića, ki uradne tekme ni odigral že vse od konca oktobra. Najbolj izkušeni vezist v izbrani vrsti ima težave s kolenom, a ga je selektor vseeno vključil v kader za marčevska dvoboja.

“Jasmin je eden najbolj pomembnih členov reprezentance, predvsem za dogajanje izven igrišča. Tudi ob koncu Lige narodov smo na Švedskem igrali brez njega, če ne bo zmogel, bodo vskočili Gorenc Stanković, Elšnik in drugi. Imam popolno zaupanje,” pravi 61-letni selektor.

 

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več