single
[5]
134555

Matic Suholežnik znova član Celja

Avtor: Klemen Verlič
13. 8. 2021, 14.47

Slovenski rokometni reprezentant Matic Suholežnik se po treh letih igranja v tujini vrnil v Celje. Šestindvajsetletni krožni napadalec, ki je leta 2018 odšel v francoski Dunkerque, lani pa od tam prestopil v portugalsko Benfico, se je z matičnim klubom dogovoril za dvoletno sodelovanje, je na klubski spletni strani zapisala celjska ekipa.

V minuli sezoni tretjeuvrščena ekipa v ligi NLB je tako zapolnila vrzel na mestu krožnega napadalca po odhodu Kristjana Horžena v Rhein-Neckar Löwen. Nemška ekipa je na spletni strani že zapisala, da se je 21-letni Horžen že letos poleti pridružil “levom iz Mannheima”, čeravno je pred časom sporočila, da bo do tega prestopa prišlo šele pred sezono 2022/23. Dolenjski krožni napadalec je četrta okrepitev izjemno kakovostne zasedbe, pred njim so prišli Nemec Juri Knorr, Finec Benjamin Helander in v Senegalu rojeni Španec Mamadou Diocou.

“Zelo vesel sem, da se vračam v Celje. Znova se je tu zgradila zelo perspektivna ekipa z odličnim trenerjem in verjamem, da nam lahko s trdim delom uspe vse, kar si bomo zadali. Vsekakor je eden glavnih ciljev povrnitev domačih trofej tja, kjer jim je mesto,” je po vrnitvi v rojstno mesto dejal Suholežnik.

“V Evropi imamo zelo težkega tekmeca, a verjamem, da ga lahko premagamo. V Zlatorogu so padale že večje ekipe, zato sem prepričan v naš uspeh. Sam sem v tujini napredoval kot igralec, tujina te prisili v drugačen način razmišljanja, kot si ga vajen doma, nate gledajo drugače in vse to pripomore, da dozoriš hitreje in drugače gledaš na delo, treninge in igre. Verjamem, da se vračam veliko boljši in da bom ekipi s svojimi igrami lahko pomagal do uspehov,” je dodal 202 cm visoki Suholežnik, ki je doslej odigral tudi 40 reprezentančnih tekem in dosegel 35 golov.

“Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Maticem. Dobili smo dobrega in domačega igralca, kar je zelo pomembno. Je reprezentant, poleg tega ima izkušnje igranja v Zlatorogu in na mednarodni sceni in verjamem, da smo z njegovim prihodom dobili dodatno vrednost. Z njim bomo okrepili našo obrambo, skupaj s Potekom in ostalimi bo tu dodatna vrednost, verjamem pa, da bo podobno lahko tudi v napadu. Prepričan sem, da se bo hitro vklopil v ekipo, saj pozna fante, tu je njegov dom, tako, da je to še dodatni plus,” je v zvezi s tem dejal novi trener celjske ekipe Alem Toskić.

Celjsko ekipo že konec tega meseca čaka prva resna preizkušnja, v prvem krogu evropske lige se bo pomerila z GOG Gudmejem. Prva tekma bo 28. avgusta v Celju, povratna pa 4. septembra na Danskem.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več