single
[15]
118340

Mastnak v Rusiji izpadel v osmini finala

Avtor: Kenny Jan
6. 2. 2021, 11.49

Tim Mastnak je bil 13. na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v deskanju na snegu v ruskem zimskošportnem središču Banoje pod južnim Uralom. Žan Košir je bil 19., Rok Marguč pa 34. Najboljši je bil domačin Dimitrij Loginov, ki je v finalu ugnal rojaka Igorja Slujeva.

Mastnak se je edini izmed Slovencev uvrstil v izločilne boje in v osmini finala izgubil dvoboj z Italijanom Mauriziom Bormolinijem.

“Dejstvo je, ure so tako pokazale, da hitrosti nisem izgubil. To je dober pokazatelj. Mi je pa virus kljub vsemu pobral nekaj moči, več kot bi si želel. Posledično ni konstantnosti v vožnjah. Z vrnitvijo sem zadovoljen. Dokazal sem, da sem še vedno v igri za najvišja mesta. Pripravljenost bom le še stopnjeval, prav nikogar se ne bojim,” je odločen Mastnak.

V nedeljo ga čaka prvi slalom v tej sezoni, prva dva je zaradi okužbe s koronavirusom izpustil. “Na treningih mi je šlo dobro, jutri pa bom na tekmi videl, kaj to dejansko pomeni,” je še dodal Mastnak, 15. v skupni razvrstitvi obeh disciplin.

V osmino finala oziroma v izločilne boje se ni prebil Žan Košir, ki je osvojil 12 točk za svetovni pokal. “Konkurenca je pač izjemno izostrena in izenačena. Danes žal ni bil slovenski dan. V igri stotink se nam ni izšlo. Sem že ‘preklopil’ na slalom. Upam, da bom in bomo jutri znova na tistih pozicijah, ki si jih vsi skupaj najbolj želimo,” je tekmo ocenil Košir.

V malem finalu je za tretje mesto Italijan Mirko Felicetti ugnal rojaka Edwina Corattija. Nemka Ramona Theresia Hofmeister je v velikem finalu za zmago premagala rojakinjo Cheyenne Lochl, tretja je bila Avstrijka Sabine Schöffmann.

“Za jutrišnji slalom napovedujem slovenske stopničke. Danes smo se prehitro vrnili v hotel, vsi trije fantje imajo dovolj energije in so fit. Jutri bodo to dokazali na slalomišču,” je napovedal trener slovenske ekipe Izidor Šušteršič.

Izločilni boji paralelnega slaloma bodo na sporedu v nedeljo ob 9. uri, pred tem bodo opravili še kvalifikacije.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več