šport TV 1 logo
20:25 V ŽIVO
Atalanta - Milan Serie A
šport TV 2 logo
21:25 V ŽIVO
Polfinale: Real Madrid - Joventut Španski kraljevi pokal
šport TV 3 logo
21:15 DANES
Paralelni sprint, Krvavec Svetovni pokal

Martin Čater končuje nastope na SP

Avtor: Gregor Kovačič

Na drugem treningu smuka v Areju si je levo koleno poškodoval najboljši slovenski smukač ta hip Martin Čater, za katerega sumijo, da si je strgal križne kolenske vezi. Šestindvajsetletnega Celjana danes čaka pregled z magnetno resonanco v približno sto kilometrov oddaljenem Östersundu.

Čater je po podatkih trenerja v slovenski ekipi Gašperja Markiča padel pred zadnjim skokom, se pobral in normalno pripeljal v cilj treninga smuka, nato pa je začutil bolečino.

Po zdravniških preiskavah bo več znanega o zdravstvenem stanju najboljšega slovenskega predstavnika na smukih v moški konkurenci v tej zimi.

Čater je bil osmi na najdaljšem smuku v svetovnem pokalu v Wengnu. V zelo dobri formi je prišel tudi na svetovno prvenstvo. Bil je najboljši Slovenec na moškem superveleslalomu, prvi preizkušnji za kolajne v Areju. Končal ga je na 13. mestu. Za zmagovalcem, Italijanom Dominikom Parisom, je zaostal le 59 stotink sekunde. Preostali trije Slovenci Klemen Kosi, Boštjan Kline in Miha Hrobat so odstopili.

Na drugem treningu smuka je bil celo najhitrejši Slovenec. Časomerilci so čas njegove vožnje, bil je 26., zabeležili kot uradnega. Njegov nastop na sobotnem smuku je pod vprašajem. Za najhitrejšim Parisom, ki bo na jutrišnjem smuku lovil še drugo zlato kolajno v Areju, je zaostal 96 stotink sekunde.

“Odpravljamo se v bolnišnico v Are. Že danes bodo Čatru v Östersundu opravili pregled z magnetno resonanco. Gre za sum strgane križne vezi v levem kolenu,” je predstavnikom slovenskih medijev, ki poročajo s SP, sporočila predstavnica za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Špela Pretnar, ki je z ekipo tudi na Švedskem.

Drugi trening je bil tako kot prvi na zelo skrajšani progi. Začel se je s superveleslalomskega starta, tekmovalci pa so trening tokrat končali že pred uradnim ciljem, zaradi ženske tekme v kombinaciji, in se niso po progi zapeljali v ciljno areno.

Parisov čas je bil manj kot minuto (52,54). Drugi je Italijan Johan Clarey (+0,10), Francoz Brice Roger (+0,19) je bil tretji.

Miha Hrobat je vpisal 40. čas (+1,12), Boštjan Kline je bil 46. (+1,27), Klemen Kosi 47. (+1,28), kombinatorec Štefan Hadalin pa 66. (+2,13).

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več