KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3]
176774

Martič po novem porazu Cedevite: “Ključen je bil napadalni skok Ukrajincev v zadnji minuti” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
23. 11. 2022, 10.23

Cedevita Olimpija je izgubila tudi peto tekmo v novi sezoni Eurocupa. V Stožicah je bil tokrat boljši ukrajinski Prometey, ki je zmagal z 89:94. V studijskem delu smo se po tekmi pogovarjali s trenerjem Zoranom Martičem.

Nekdanji trener zmajev je uvodoma dejal: “Dejstvo je, da so Ljubljančani celo tekmo rotirali le 7 igralcev. Ukrajinci so neugodno moštvo, še posebej kadar igrajo v nizki postavi. Danes so tako igrali precejšnji del tekme. S to svojo agresivnostjo so utrujali Ljubljančane. Meni je še najbolj žal napadalnega skoka Lukašova v zadnji minuti, ko je bila žoga že praktično v rokah domače ekipe. Potem še zadeta trojka iz kota. Tisto je bil prelomen trenutek na tekmi.”

“Niso bile samo slabe zadeve na današnji tekmi. 24 asistenc je bolje kot na marsikateri drugi. Mislim, da Rebec prinese bolj kolektivno igro, ko je na igrišču. Je pa bila težava, da je on toliko nižji od ostalih nizkih Ukrajincev. Oni so iz tega znali ustvariti neko prednost. Ferrell in on sta bila potem v težavah. Golemac je moral glede na situacijo na igrišču zato sklepati kompromise,” je zaključil.

VIDEO: Martič o novem porazu Olimpije

Video is not available for your country.

Zmaje že naslednji teden čaka nov obračun Eurocupu, ko odhajajo na gostovanje v Litvi pri Panevežysu. Nato jih čakata še dve zaporedni tekmi pred domačimi gledalci, in sicer 6. decembra, z nemškim ratiopharmom iz Ulma in teden dni kasneje z Brescio.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več