single
[38]
127434

Markoja najboljši Slovenec na zadnji dan EP v Osijeku

Avtor: Kenny Jan
5. 6. 2021, 18.18

Na evropskem prvenstvu z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Osijeku je zadnji dan tekmovanja za najboljši slovenski izid poskrbel Robi Markoja, ki je v odprti konkurenci v disciplini standardna puška trojni položaj na 300 metrov s 575 krogi zasedel 14. mesto.

Rajmond Debevec je bil po klečečem (197 krogov) in ležečem položaju (196) v samem vrhu, svojo uvrstitev pa je pokvaril v stoječem položaju, ko je zadel 181 krogov, kar mu je navrglo 15. mesto. Erik Kandare je s 567 krogi zasedel 17., edina slovenska tekmovalka v tej disciplini Urška Kuharič pa je tekmovanje s 560 krogi končala na 19. mestu.

V večernih urah se bo končalo še tekmovanje v disciplini malokalibrska pištola s središčnim vžigom na 25 metrov, po preciznem streljanju pa sta Peter Tkalec in Jan Hribar v drugi polovici nastopajočih. Tkalec je z 279 krogi na 30., Hribar pa z 258 krogi na 39. mestu. V večernih urah je pred njima še nastop v hitrostrelnem streljanju.

Slovenija je na letošnjem EP osvojila štiri kolajne, od tega eno srebrnega ter tri bronastega leska. Na ekipni tekmi z zračno puško so Živa Dvoršak, Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič osvojile srebrno odličje, slednja je bila bronasta tudi na posamični tekmi v disciplini velikokalibrska puška trojni položaj na 300 metrov.

Dve bronasti odličji je osvojil tudi Debevec, prvo na posamični tekmi v disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov, drugo pa skupaj z Markojo in Kandaretom na ekipni tekmi v disciplini velikokalibrska puška trojni položaj na 300 metrov.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več