single
[15]
126255

Marič uradno trener slovenskih biatloncev

Avtor: Blaž Magdič
21. 5. 2021, 20.46

Janez Marič je tudi uradno postal selektor slovenskih biatloncev. Po pričakovanju ga je formalno na seji potrdil tudi zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije.

Zbor je potrdil tudi poročila za minulo in programe za prihajajočo olimpijsko sezono. Finančno stanje panoge je dobro, saj je bila sezona zaključena s pozitivnim poslovnim izidom. Sprejet je bil tudi nov finančni načrt za naslednjo sezono, ki je nekaj višji kot v pretekli sezoni. Tudi zato, ker je z naslova biatlonskega svetovnega prvenstva na Pokljuki na Smučarsko zvezo Slovenije prišlo še nekaj dodatnega kapitala.

Potrjene so tudi ekipe za novo sezono. Jakovu Faku, Mihi Dovžanu, Klemenu Bauerju, Roku Tršanu in Alexu Cisarju se bosta v ekipi A pridružila še mlada Anton Vidmar in Lovro Planko.

Žensko ekipo bo še naprej vodila Andreja Mali. V ekipi A bo imela Polono Klemenčič, Leo Einfalt, Niko Vindišar in Tais Vozel.

Potrdili so tudi najboljše tekmovalce v pretekli sezoni, in sicer Jakova Faka in Polono Klemenčič med člani ter Alexa Cisarja in Leno Repinc med mladimi. Najboljši klub je TSK Triglav Kranj.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več