single
[3194]
203788

Mariborsko sporočilo javnosti po turbolentnih dogodkih: “Vse moči usmerjene le k uresničitvi športnih ciljev”

Avtor: Blaž Magdič
21. 9. 2023, 10.19

V štajerski prestolnici v zadnjem obdobju ne cvetijo vijolice, čeprav so vsi ljubitelji nogometa v tem mestu že tradicionalno povezani z njimi. Vsaj, če govorimo o predstavah NK Maribora, ki se je poleg rezultatske krize znašel še v težavah na relaciji trener - prvi zvezdnik moštva.

Dolgoletni slovenski reprezentant Josip Iličić je pred manj kot letom dni na velika vrata vnovič vstopil v Ljudski vrt. Čeprav fizično ni bil najbolje pripravljen je športni direktor Marko Šuler zagotavljal, da bo priljubljeni Jojo v nekaj mesecih daleč najboljši posameznik v Prvi ligi Telemach.

Po mesecih bledih predstav je jasno, da se to ne bo zgodilo, prej nasprotno. Nekdanji zvezdnik Palerma, Fiorentine in Atalante tudi na uvodu sezone 2023/2024 ni predstavljal prave dodane vrednosti v moštvu, zato se je kopičilo tudi nezadovoljstvo pri glavnem trenerju Damirju Krznarju. Dokončno je počilo po porazu na večnem derbiju v Ljubljani, hrvaški strokovnjak je zahteval umik Iličića in ga po nekaj turbolentnih dnevih tudi dočakal.

Mariborčani so v izjavi za javnost zapisali, da “je trener Damir Krznar je pojasnil razloge za odločitev, športni direktor Marko Šuler potrdil sklep, Josip Iličić začel z delom po samostojnem, klubskem programu z namenom, da doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti.”

Pred zahtevno domačo tekmo proti Kopru, ki si jo boste lahko v nedeljo zvečer ogledali na naši televiziji, so nekdanji prvaki zapisali še: “Enotno mnenje je, da je trenutno najpomembneje, da znova obrnemo rezultatsko krivuljo navzgor in vse moči bodo usmerjene k uresničitvi športnih ciljev.”

Prva liga Telemach, Maribor – Koper, nedelja ob 20.15 na Šport TV, studio ob 19.30.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Branilec Stuttgarta dosegel spektakularen zadetek, a v lastno mrežo...Več

2

Martič: “Med sezono lahko popravljaš malenkosti, ne moreš vsega obrniti na glavo”...Več

3

Dvajsetletnik Domžale popeljal do zmage proti Krki (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več