single
[2,3194]
176342

Mariborski Argentinec glede rezultatskega zasuka: “Zadnji rezultati ne pomenijo, da bomo uspešni tudi v prihodnje!”

Avtor: Rene Vidmar
18. 11. 2022, 13.03

Slovenski prvoligaši so reprezentančni premor izkoristili za mini priprave. Nanje so z veseljem odšli mariborski nogometaši, ki so na zadnjih treh tekmovalnih tekmah uspeli prekiniti slab rezultatski niz.

Vijoličasti so bili še posebej učinkoviti v napadu. Proti Muri so dosegli pet proti Sežani pa štiri zadetke. Vmes so v pokalu s 3:1 premagali še Krko. V 270 minutah so tako skupno dosegli kar 12 zadetkov, pri tem pa sta v mariborski mreži končali zgolj dve žogi. Utrip v slačilnici je zato trenutno razumljivo zelo dober.

“Res prijetni občutki. Po petih zadetkih v mreži Mure smo štirikrat zadeli v Sežani. Ob tem smo mrežo uspeli ohraniti nedotaknjeno. Lepšega razpleta si ne bi mogli zaželeti. Zdaj z nasmeškom nadaljujemo z delom. Na treningih je odlično ozračje. Zadnja dva delovna tedna pred vstopom v jesenski finiš bomo skušali izkoristiti na najboljši način,” je trenutno razpoloženje v štajerski prestolnici komentiral 24-letni Ignacio Guericco.

Argentinec, ki je v letošnji sezoni izpustil štiri obračune, glavni razlog za preobrazbo moštva vidi v samozavesti. “Tudi prej smo prihajali v priložnosti, a jih nismo ustrezno izkoristili. Potem so se zgodili slabši rezultati, ki so vnesli nemir. V preveliki želji, da bi stvari čim prej izboljšali, nam ni šlo. Dogajalo se nam je, da vmes nismo uspevali priti do konkretnejših zaključkov. Ko se je odprlo, pa je vse lažje. Z boljšimi rezultati smo si povrnili samozavest. Podoba na igrišču je takoj postala drugačna.”

Poleg rezultatskega zasuka ima Guericca lahko razlog tudi za osebno zadovoljstvo. “Zavedam se, da je konkurenca za mesta v ekipi velika. Govoril sem s trenerjem, ko je prišel. Dejal sem, da se bom boril vsak dan in čakal na priložnost. Pa naj bo to za minuto, dve ali pet na igrišču. Verjamem, da je v nogometu na daljši rok trud poplačan. Trdo delo na treningih se obrestuje. Zame je dobro, da se lahko prilagodim in igram tudi na desni strani. Zelo vesel sem bil priložnosti v drugačni vlogi. Seveda pa mi je lažje, ko sem ob levi stranski črti, kjer se tudi najboljše počutim.”

Mariborčane do konca koledarskega leta v prvi ligi čakajo še tri preizkusi. Najprej bodo igrali proti Bravu, nato Radomljam, za zaključek pa se bodo udarili še s Koprom. “Zdaj smo poiskali nov motiv za končnico. Želja je, da osvojimo vseh 9 točk do konca jeseni in si pripravimo boljše izhodišče za nadaljevanje sezone. S tem pa vsaj nekoliko popravimo celoten vtis o jesenskem delu. Seveda pa zadnji rezultati ne pomenijo nobenega zagotovila, da bomo uspešni tudi v prihodnje. Gremo od tekme do tekme, na vsaki se bo treba pošteno potruditi. Ko oblečeš dres Maribora in stopiš na igrišče, iztisneš iz sebe še dodatno moč. Če nisi ustrezno motiviran, moraš zamenjati šport. Vmes se bodo vrnili tudi poškodovani igralci. Kader bo še močnejši in verjamem, da bomo imeli uspešno končnico. Storili bomo vse, da gremo z nasmeškom na zimske počitnice. Opazno je, da smo v zadnjem obdobju nagrajeni za trud. Rezultati so ovrednotili, kar smo vložili v vsak trening. Naj se v takšnem ritmu nadaljuje tudi na preostalih tekmah,” za konec še dodaja levi bočni branilec.

Foto: Sportida.com
Vir: NK Maribor

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več