pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lyon - Reims Ligue 1

Mariborčanke slavile v Kopru

Avtor: Kenny Jan
17. 11. 2020, 20.47

Odbojkarice Nove KBM Branika so v zadnji tekmi 10. kroga 1. DOL za ženske v Kopru premagale Ankaran s 3:0 (14, 18, 14). To je bila druga zmaga Mariborčank proti Ankarančankam v sezoni in peta na šesti tekmi, z njo so se še utrdile na drugem mestu prvenstvene razpredelnice.

Že v Mariboru so bankirke Ankarančanke premagale s 3:0, na Obali pa so do zmage prišle še lažje. Gostiteljice so vodile le na začetku tekme, po izidu 4:2 pa so Štajerke povsem prevladale na igrišču.

V prvem nizu, ki so ga gostje dobile s 25:14, gostiteljice niso mogle zaustaviti Taje Gradišnik Kljanšček, nagajali so jim tudi servisi Anamarie Galič. Izid 6:17 v drugem nizu je že napovedoval vodstvo Mariborčank z 2:0, čeprav so se Primorke približale na 15:19, pa so jih v lovu zaustavile lastne napake in na koncu še blok Mirte Velikonje Grbac.

V tretjem je Nova KBM Branik z odličnimi servisi Lynzi Ann Kamalani Akeo, ki je v tem obdobju dosegla dva asa, skupno pa štiri, povedel s 6:0, domače pa se mu niso več resneje približale.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila s 13 točkami Galićeva, pri domačih jih je 12 dosegla Bolgarka Dobrina Valentinova Hristoskova. Velikonja Grbac se je izkazala s petimi od skupno 12 mariborskih blok točk.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

2

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

3

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več