šport TV 1 logo
09:00
Sporting Charleroi - Genk Belgijska liga
šport TV 2 logo
09:00
Rennes - Nice Ligue 1
šport TV 3 logo
08:30
St. Etienne - Reims Ligue 1

Mariborčanke slavile v Kopru

Avtor: Kenny Jan
17. 11. 2020, 20.47

Odbojkarice Nove KBM Branika so v zadnji tekmi 10. kroga 1. DOL za ženske v Kopru premagale Ankaran s 3:0 (14, 18, 14). To je bila druga zmaga Mariborčank proti Ankarančankam v sezoni in peta na šesti tekmi, z njo so se še utrdile na drugem mestu prvenstvene razpredelnice.

Že v Mariboru so bankirke Ankarančanke premagale s 3:0, na Obali pa so do zmage prišle še lažje. Gostiteljice so vodile le na začetku tekme, po izidu 4:2 pa so Štajerke povsem prevladale na igrišču.

V prvem nizu, ki so ga gostje dobile s 25:14, gostiteljice niso mogle zaustaviti Taje Gradišnik Kljanšček, nagajali so jim tudi servisi Anamarie Galič. Izid 6:17 v drugem nizu je že napovedoval vodstvo Mariborčank z 2:0, čeprav so se Primorke približale na 15:19, pa so jih v lovu zaustavile lastne napake in na koncu še blok Mirte Velikonje Grbac.

V tretjem je Nova KBM Branik z odličnimi servisi Lynzi Ann Kamalani Akeo, ki je v tem obdobju dosegla dva asa, skupno pa štiri, povedel s 6:0, domače pa se mu niso več resneje približale.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila s 13 točkami Galićeva, pri domačih jih je 12 dosegla Bolgarka Dobrina Valentinova Hristoskova. Velikonja Grbac se je izkazala s petimi od skupno 12 mariborskih blok točk.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

2

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

3

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več