single
[6]
124349

Mariborčani napadajo naslov: Priigrali smo si psihološko prednost

Avtor: Marko Premrl
25. 4. 2021, 09.03

V mariborski dvorani Tabor bo danes padla odločitev, kdo bo odbojkarski državni prvak v moški konkurenci. Merkur Maribor in ACH Volley bosta odigrala peto, odločilno tekmo, po štirih je izid izenačen na 2:2. Ljubljančani so v seriji sicer že vodili z 2:0, a so jih Mariborčani ujeli in prišli do priložnosti, da osvojijo svoj tretji naslov prvaka.

Po zadnjih dveh tekmah, v katerih Štajerci niso pokazali samo borbenosti, ampak ob vseh zdravstvenih težavah v ekipi tudi kakovost, se je status favorita preselil na njihovo stran. Njihova igra je kompaktna, igrajo eden za drugega, kdor koli stopi na igrišče, opravi svojo nalogo.

“V Ljubljani smo si priigrali psihološko prednost. Imamo tudi prednost domačega igrišča in če ponovimo igro, kot smo jo pokazali v Ljubljani, bomo zasluženo prvaki,” je optimist korektor Maribora in slovenski reprezentant Alen Šket, nekdanji igralec ACH Volleyja, ki je z njim osvojil pet naslovov domačega prvaka. Mariborčani sicer na tretji naslov čakajo že vse od leta 1993.

Na drugi strani se pri 17-kratnemu prvaku, ACH Volleyju čuti nervoza in nezaupanje v svojo igro. Videti so preplašeni, napake se vrstijo, na zadnji tekmi bodo morali marsikaj v svoji igri spremeniti, če želijo obdržati svoj dolgoleten primat na slovenskih igriščih.

V Maribor ne prihajajo z dobro popotnico. Ne samo zaradi petkove slabe igre in poraza, ampak tudi zaradi prepira po dvoboju. Besedno sta se spopadla trener Matija Pleško in srbski korektor Božidar Vučićević. Pleško je napovedal, da Srb ne bo več igral, a naj bi mu po pogovoru ponudil še eno priložnost, da se izkaže.

Navijači oranžnih zmajev gotovo upajo, da bo ta incident zbudil igralce in da bodo njihovi ljubljenci osvojili drugo letošnjo lovoriko, v finalu srednjeevropske lige so premagali prav Mariborčane.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več