KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[5]
189385

Margučeva ekipa potrdila veliki sloves in že tridesetič dvignila madžarski pokal

Avtor: Kenny Jan
9. 4. 2023, 20.31

V velikem finalu madžarskega pokala, ki se je igral v Audi Areni v Győru in je ponovno imel močan slovenski pridih, sta se pomerila velika rivala Pick Szeged in Telekom Veszprem. Z izidom 35:32 je slavil Veszprem Gašperja Marguča.

To je bila že 187. medsebojna tekma. Kar se tiče pokalnega tekmovanja, je doslej Pick Szeged 7-krat dvignil pokal, Veszprém pa kot najtrofejnejša rokometna zasedba naših severovzhodnih sosedov kar 29-krat.

Obračun je bolje odprl Szeged, je pa Veszprém z golom Manuela Štrleka prvič povedel v 8. minuti. Ekipi sta bili večino prvega polčasa rezultatsko poravnani in enakovredni v igri. Po zaslugi dobre obrambe Veszpréma, je Margučeva ekipa do konca prvega polčasa prišla do treh zadetkov prednosti.

Drugi polčas se je začel z zadetkom Boruta Mačkovška za Szeged, ki je hitro prišel do izenačenja, a hitro je Veszprem ponovno prišel na +2. Na parketu so se vrstile tudi neprijetne scene, kot so razni udarci v glavo. Szeged ni bil prepričljiv v igri z igralcem več, Veszprém pa je v 18. minuti drugega dela vodil s 6 goli prednosti. Szeged je uspel zmanjšati na -3, a sovražnika mu ni uspelo dohiteti. Telekom Veszprém se je tako razveselil svojega 30. naslova v madžarskem pokalu.

Foto: sportida.com

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več