single
[4]
221562

Marcel Mahkovec izbran za mlado zvezdo lige ICEHL

Avtor: Blaž Magdič
26. 3. 2024, 15.35

Marcel Mahkovec, hokejist SŽ Olimpija, je bil izbran za mlado zvezdo lige ICEHL za sezono 2023/24, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Bil je že izbran za mladega in obetavnega igralca februarja in se tako tako uvrstil v končni izbor.

Zaključni izbor je tokrat potekal med petimi mesečnimi zmagovalci naziva “mlada zvezda”. Mahkovec je zmagal s 15 točkami, drugi je bil Finn Van Ee (KAC Celovec) s 14 točkami, tretji pa Senaa Peeters (Innsbruck) s 13 točkami.

Ker se je tekmovanje začelo sredi septembra, sta bila prva dva meseca združena v eno glasovanje. Glasovanje je potekalo na dveh ravneh. Poleg glasovanja navijačev na spletni strani lige Ice so glasovali tudi televizijski strokovnjaki iz Avstrije, Italije in Slovenije. Če bi dva ali več igralcev prejelo enako število glasov, bi bili razvrščeni glede na rezultat glasovanja navijačev.

“Zelo sem ponosen in počaščen, da sem bil izbran za najboljšega mladega igralca sezone. Moram priznati, da sem bil ob novici precej presenečen, saj je bilo v izboru veliko kakovostnih igralcev. Rad bi se zahvalil tudi trenerjem, soigralcem in celotni organizaciji SŽ Olimpija za vso podporo med sezono. Velika zahvala tudi vsem navijačem, ki ste glasovali zame,” je povedal Mahkovec.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Nikdar več “Neverkusen”, Bayer je premierno nemški prvak! (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

3

Gajser po novih stopničkah: “Neverjetnim slovenskim navijačem sem želel pokloniti zmago” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več