single
[3137,2]
170784

Mane: “Prestopi v velike klube, kot je Bayern, niso lahki, a za ekipo in navijače bom dal vse od sebe”

Avtor: Urban Kolman
20. 9. 2022, 13.35

Sadio Mane je poleti po osmih sezonah zapustil Otok in se preselil k Bayernu. Pri Bavarcih je v napadu nasledil Roberta Lewandowskega. Sezono je začel odlično, Bayern je slavil na prvih treh tekmah nemškega prvenstva, Mane je ob tem dosegel tri zadetke. Forma se ni nadaljevala, saj aktualnim prvakom na naslednjih štirih obračunih ni uspelo zmagati, 30-letnem napadalcu pa ni uspelo zatresti nasprotnikove mreže.

Kljub temu se nekdanji napadalec Red Bull Salzburga privaja na novo okolje. V zadnjih dneh je opravil tudi intervju s klubsko revijo Säbener 51. V njem je sprva dejal: “Dejstvo, da otroci plezajo po drevesih, da bi me videli trenirati, me zelo motivira. Tukaj želim vsak dan dati vse od sebe, za klub in navijače.”

Nadaljeval je: “Nase ne gledam, kot da sem svetovni zvezdnik. Zanima me le to, da sem del ekipe. Za to bom naredil vse. Svoje soigralce želim potisniti do skrajnih meja. Želim dosegati gole, podajati in zmagovati na tekmah. Tukaj sem, da dam vse od sebe.”

Komentiral je tudi svoj začetek: “Ko se pridružiš velikemu klubu, kot sta Liverpool ali Bayern, ni vedno lahko. Še vedno se moraš veliko naučiti v vseh vidikih življenja. V svoji karieri sem doživel veliko, razvil sem se kot oseba in kot igralec. Zdaj bi rad vse svoje izkušnje prinesel ekipi.”

Razkril je tudi, zakaj je pri Bavarcih izbral številko 17: “Ko so potrdili prestop, sem vprašal, katere številke so na voljo in izbral 17. Vem, da so jo nosili nekateri veliki igralci, hkrati je to sestavljenka 10 in 7, dveh številk, ki sta mi všeč. Zame je to perfektna številka.”

Ker se je pred nekaj dnevi začel Oktoberfest, so Maneja vprašali tudi o njem: “Žal še nisem bil na Oktoberfestu, a se ga zelo veselim. Doma imam celo lederhosen iz Salzburga. Obdržal sem jih, ker sem jih vedno rad nosil in me na splošno zelo zanimajo druge kulture.”

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več