single
[3137,2]
163470

Mane: ”Ko bom igral za Bayern, v Senegalu nihče ne bo delal!”

Avtor: Rene Vidmar
5. 7. 2022, 08.29

Sadio Mane je najbolj zveneča okrepitev münchenskega Bayerna v še ne končanem poletnem prestopnem roku. V zadnjem intervjuju za uradno spletno stran ''Bavarcev'' je 30-letni krilni napadalec razkril, kakšen status ima v domačem Senegalu.

Mane slovi kot lokalni ”Robin Hood”. V svojem rojstnem kraju Bambali je dal zgraditi bolnišnico, šolo in mošejo. Med drugim je finančno pomagal pri vzpostavitvi hitre internetne povezave. Izobraževalnim institucijam pa je zagotovil tudi prenosne računalnike.

Še večji status pa si je 30-letnik zagotovil januarja letos, ko je z domačo izbrano vrsto prvič v zgodovini osvojil afriški pokal narodov. Glavno mesto Dakar je tedaj obstalo. Na tisoče ljudi je prišlo pozdravit nogometaše ob vrnitvi na paradi zmagovalcev. Navijači so plezali na stebre s svetilkami, drevesa. Vse, samo da bi vsaj za trenutek lahko videli svoje ljubljence.

Ravno zato ne moremo biti presenečeni nad zadnjo izjavo Maneja. Ta je za uradno klubsko spletno stran Bayerna dejal, da v času njegovega igranja Senegal obstane. ‘’Ko imam tekmo nihče ne dela. Vsi sedijo pred televizijo. To bo še toliko bolj očitno, ko bom igral za Bayern.’’

V intervjuju se je spomnil tudi težkih začetkov. ”Moja družina nikoli ni bila zadovoljna z menoj. Nogomet je bil v mojem življenju pomembnejši od šole. Kraj od koder prihajam je zelo majhen. Nemogoče je postati profesionalni nogometaš. Nekako sem imel občutek, da mi bo uspelo. Sledil sem svojim sanjam. Družina je spoznala, da me pri tem ne bo mogla ustaviti.”

Mane je sicer po selitvi iz Liverpoola podpisal triletno pogodbo s serijskimi nemškimi prvaki. Trenutno je na počitnicah na španskem otoku Mallorca. Kaj kmalu pa se bo na treningih pridružil svojim novim soigralcem.

Foto: EXPA/ Johann Groder via Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več