pismo ikona
šport TV 1 logo
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Mandarić: Igra pod Bišćanom mi je dvigovala krvni pritisk

Avtor: Blaž Magdič
13. 6. 2018, 09.15

Predsednik nogometašev Olimpije Milan Mandarić je priznal, da z nekdanjim trenerjem Igorjem Bišćanom nista bila vedno na isti valovni dolžini, zato je bila edina prava možnost, da sta se razšla. Verjame, da bo z novim trenerjem Ilijo Stolico bolje, da je pravi za Olimpijo in za izvrševanje pogledov, kako naj bi klub deloval.

“Za mano je naporno in stresno obdobje. Po intenzivnem in dolgem delu, iskanju novega trenerja, smo vendarle našli, kar smo želeli. Srečali smo se z veliko kakovostnimi strokovnjaki iz Slovenije in tujine, na moje veliko zadovoljstvo pa smo izbrali Stolico za vodjo našega nogometnega pogona. Z njim smo imeli tri razgovore, po mojih izkušnjah je prava oseba. Doslej v iskanju trenerjev še nisem našel človeka, ki ima tako podobne poglede, kot jih imam jaz. Želi doseči vse, kar sem si jaz želel med minulo sezono, kar Igor ni storil,” je z novim trenerjem zadovoljen Mandarić, ki je opisal tudi njegove karakteristike.

“Ilija želi graditi klub na bazi mladih igralcev, želi igrati napadalno, predvsem pa, da se med igralci napravi vzdušje. Med tistimi, ki igrajo, a tudi med tistimi, ki ne igrajo. Možnosti za igro želi ponuditi vsem, da se vzpostavi pozitivno vzdušje, ki ga Olimpija potrebuje. Po treh letih je čas, da ustvarim pritisk, da Olimpija ostane tu, kjer je, a da napravi še nekaj dodatnih reči. Z veliko trenerji sem se pogovarjal, a so se ustrašili pritiska, Ilija tega ne pozna. On pozna samo pozitiven pritisk, še tega si postavlja sam pred sebe. Lahko rečem, da sem zelo zadovoljen, sproščen in prepričan, da sem za klub naredil najbolje, kar je bilo možno. Lahko stopim pred ogledalo. Komaj čakam, da se sezona začne, da mu dam podporo, ki so jo imeli vsi naši trenerji,” je na novinarski konferenci dejal Mandarić, ki meni, da je največji sovražnik Stolice čas.

“Novi trener ne bo imel veliko časa. Imel bo novo ekipo, nekateri bodo odšli, drugi prišli, on pa bo moral zgraditi novo celoto. To ni lahko, potrebno bo veliko dela, znanja, da se bo napravilo kot je treba. A po mojih informacijah imamo zato pravega človeka, ki bo imel v klubu podporo, upam pa, da jo bo imel tudi pri navijačih. Oni hočejo, da je Olimpija zdrava na igrišču in izven njega, da igra zmagovalni nogomet in tako bo. Jaz jim bom to tudi osebno povedal, moramo biti skupaj, samo en človek ne more ničesar narediti,” je poslal sporočilo tudi navijačem.

Na koncu se je ozrl tudi na minulo sezono, v kateri je Olimpija osvojila “dvojno krono.”, kar pa je bilo premalo, da bi Bišćan ostal. “Bišćanu bi se zahvali za vse. Trdo je delal, vcepil ekipi disciplino, to nam je manjkalo, zagotovil nam je prvenstvo in pokal, predsedniku pa močno povišal krvni pritisk in vnetje želodca zaradi stresa. Imeli smo veliko priložnosti, da si pred končnico zagotovimo naslov prvaka, nismo jih izkoristili. Kaj bi bilo, če Rok Kronaveter ne bi zadel odločilne enajstmetrovke, kaj bi bilo, če Damir Skomina te sploh ne bi piskal, kako bi vsi gledali na vse to, kar se je dogajalo?”

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več