šport TV 1 logo
21:00
VN Velike Britanije, druga dirka MXGP 2016
šport TV 2 logo
21:30
Bologna - Milan Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Mancini: “Želim se vrniti v osemdeseta ali devetdeseta”

Avtor: Klemen Verlič
28. 2. 2020, 19.03

Selektor italijanske reprezentance Roberto Mancini pravi, da pomanjkanje denarnih sredstev zaustavlja razvoj Serie A in upa, da bodo v prihodnosti investitorji v italijanski nogomet vlagali več.

Azzurri se počasi že pripravljajo na evropsko prvenstvo 2020, potem ko so v kvalifikacijah za turnir zmagali na vseh svojih desetih srečanjih. Mancini je v reprezentanco vnesel veliko samozavesti in želje po igri. Vseeno pa ni zadovoljen s kakovostjo italijanskega prvenstva. “Serie A se mora vrniti na nivo iz osemdesetih in devetdesetih let, ko ji ni konkurirala nobena domača liga na svetu. Glavna razlika, da ni več na vrhu, pa so razlike v vložkih investitorjev,” je dejal Mancini.

Italijanski strateg ima izkušnje tudi iz angleškega prvenstva, kjer se je Manchester Cityju pomagal vzpostaviti kot nogometna velesila. Na klopi Meščanov je klub po 44-letih popeljal tudi v Ligo prvakov. A sam dvomi, da je mogoče v tako kratkem času podoben podvig doseči tudi v Italiji. “V trenutnih razmerah bi bilo to zelo težko. Menim, da bi lahko le pomembni in bogati investitorji vložili potrebna sredstva v klube v Serie A in s tem ekipam pomagali doseči višji nivo igre,” je zaključil Italijan.

Foto: Gulvier/Getty Images

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več