single
[2427]
154149

Mancini po blamaži resno razmišlja o odstopu

Avtor: Kenny Jan
25. 3. 2022, 12.03

Evropski nogometni prvaki Italijani so v četrtek doživeli šok. V dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju jih je v Palermu premagala Severna Makedonija, kar pomeni, da bodo Italijani še drugo zaporedno svetovno prvenstvo spremljali le prek malih ekranov. Italijanski selektor Roberto Mancini zaradi tega razmišlja o odstopu.

“Če so bili dogodki lanskega junija najlepši v moji karieri, lahko zdaj rečem, da je ta poraz največje razočaranje, ki sem ga v nogometu doživel. V manj kot enem letu sem iz raja prišel v pekel. Težko kaj pametnega rečem, mogoče samo to, da bom premislil, če ima sploh kakšen smisel ostati na čelu reprezentance,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Mancini.

Selektor je že prejel kritike na svoj račun, predvsem, ker je vztrajal z igralci, ki naj bi bili povsem izven forme, kot poroča AFP, mu očitajo predvsem igranje Lorenza Insigneja in Nicoloja Barelle. “Glava je še vroča, razočaranje ogromno, ne bi se rad prenaglil, o prihodnosti se bom odločil po temeljitem premisleku,” je dodal.

Nekateri mediji zahtevajo njegov odstop, za njegovega naslednika pa kot favorita navajajo Fabia Cannavara. A Mancini naj bi imel zaupanje domače zveze. “Ko gredo v nogometu stvari narobe, je kriv trener. Prevzemam odgovornost nase, a zdaj sem preveč razočaran, da bi se odločal o prihodnosti,” Mancini ni izključil možnosti, da sam odstopi.

Italijanom v Palermu zvezde niso bile naklonjene. Bili so precej boljši tekmec od Severnih Makedoncev, a jim to ni pomagalo, po zapravljenih priložnostih so ob koncu prejeli usodni zadetek, dosegel ga je nekdanji igralec Palerma Aleksandar Trajkovski.

“To je nogomet. Zapravili smo kar nekaj priložnosti, za kar smo bili kaznovani. Dali smo vse od sebe, a je bilo premalo. Potolčeni smo, prazni, a vseeno ponosni. Lahko rečem, da ne bi smeli priti do takega položaja, od lanskega septembra smo storili preveč napak. Na svetovno prvenstvo bi se morali uvrstiti že v kvalifikacijah, ne pa dopustiti, da v dodatnih odloča ena tekma,” pa je bil razočaran Giorgio Chiellini, ki je najbrž odigral zadnjo tekmo v reprezentančnem dresu.

Mancinijevi izbranci so na gol sprožili kar 32 udarcev, a mreže niso zatresli. Tekmecem lahko le priznajo, da so se odlično branili in jim zaželijo srečo tudi na tekmi proti Portugalski, ki bo odločala o novem evropskem potniku za Katar.

“Premagali smo jih na njihov način, z dvema streloma na gol. Imeli smo srečo, a smo si jo tudi zaslužili. A zaenkrat nismo opravili še ničesar,” je bil zadovoljen selektor Severne Makedonije Blagoja Milevski.

Vir: STA
Foto: Gregorio Borgia via Guliver

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več