single
[2759]
131821
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Mancini in Enrique pred polfinalom opozarjata: ”To bo izenačena tekma” (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
6. 7. 2021, 14.57

Devet let je minilo odkar je Španija v tedaj nepremagljivi eri ''tiki-take'' v finalu Eura 2012 odpravila Italijo s 4:0. Razmerje moči se je od tedaj močno spremenilo. ''Azzurri'' na polfinalni obračun na Wembley prihajajo z odlično popotnico. Že na Euru leta 2016 so ''La Rojo'' premagali v osmini finala z izidom 2:0. Samozavest je pri Italijanih v nadaljevanju še bolj zrasla, saj so zmagali na rekordnih zadnjih 15 tekmah, ki so potekale pod okriljem kvalifikacij in nastopov na evropskih prvenstvih.

Španska pot na letošnjem Euru ni bila niti približno tako enostavna kot Italijanska. Po remijih proti Švedski in Poljski so se reševali proti Slovaški. V mreži slovaškega vratarja Martina Dubravke je tedaj odjeknila petarda. Španci so se lahko veselili uvrstitve v osmino finala, kjer so zopet dosegli pet zadetkov. A Hrvaško so premagali šele v podaljšku. Sledil je četrtfinalni obračun s Švicarji, kjer so zopet zapravljali priložnosti kot po tekočem traku. Deseterici Švicarjev je uspelo priti do izvajanja enajstmetrovk, kjer pa so bili Španci natančnejši. ”La Rojo” sedaj čakajo Italijani. Zna se zgoditi, da bo poimensko kvalitetnejši nasprotnik iz njih znova iztisnil najboljše.

Roberto Mancini pred obračunom s Španci zato opozarja: ” Pred nami je izredno zahteven obračun. Španci se močno razlikujejo od naših četrtfinalnih nasprotnikov, zato ta tekma ne bo enaka tisti z Belgijo. Španci že leta dokazujejo, da gre za izjemno reprezentanco, četudi smo sedaj priča manjši menjavi generacij. Še vedno imajo dobrega trenerja in odlične igralce.”

Tudi selektor furije Luis Enrique se strinja, da bo šlo za izenačeno tekmo: ”Mislim, da nobeno od moštev v obračunu ne bo moglo prevladovati. Zanimivo bo videti, kdo bo v tem spopadu na koncu uspel slaviti zmago. Italija nima le odličnih igralcev, tudi ekipno so zelo močni. Krasi jih namreč povezanost moštva. Napadajo in branijo se z vsemi igralci v polju, tako kot to počnemo mi.”

Enrique obenem ugotavlja, kako zelo se je v zadnjih letih spremenil način italijanske igre: ‘‘Sedaj so sposobni izvajati tudi visoki pritisk. Tega od njih v preteklosti nismo bili vajeni. Sedaj lahko igrajo na več načinov, to pa bo naredilo tekmo izjemno zanimivo. Verjamem, da bosta obe ekipi imeli svoje trenutke.”

VIDEO: Izjavi Nicole Barelle in Mikela Oyarzabala

Video is not available for your country.
Video: ŠTV
Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Pred kratkim premagal tumor, kmalu za tem dosegel prvenec...Več

2

Za lažje odštevanje do VN Argentine: MXGP se je spomnil na velik dosežek Gajserja (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Grd padec Dončića poskrbel za preplah v Dallasu, Slovenec predčasno zapustil parket...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Neverjetna zgodba: Navijači kluba, ki najbolj ogroža vodilni Bayern, dobesedno krvaveli za njegov obstoj...Več

2

Vrača se Prva liga Telemach: Na ŠTV štiri poslastice v treh tednih...Več

3

Grabić o slabšem jesenskem delu: “Vsebinsko smo bili zadovoljni, rezultatsko ne. Moramo biti potrpežljivi.”...Več