KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[5]
189996

Madžarski rokometni derbi upravičil sloves: Gaber videl rdeče, Bombač mož odločitve (VIDEO)

Avtor: Klemen Verlič
16. 4. 2023, 11.40

V madžarskem rokometnem prvenstvu je bil v soboto na sporedu spopad večnih rivalov, ki ni razočaral. Szeged je v napeti končnici strl odpor Veszprema, tudi tokrat pa so bili v ospredju dogajanja slovenski reprezentanti.

Moštvi sta se v soboto pomerili še četrtič v manj kot mesecu dni. Na vseh prejšnjih treh dvobojih je bil boljši Veszprem, zato je bil Szeged pred domačimi navijači toliko bolj motiviran rivale spraviti na kolena. Ekipi sta bili tokrat z redkimi izjemami izenačeni skozi celoten obračun. Szeged je v prvem polčasu povedel za štiri zadetke, a se je Veszprem hitro vrnil in ob odmoru zaostajal le še za gol.

V drugem polčasu je nase opozoril Matej Gaber, a ne na način, na kakršnega bi si želel. Zaradi grobega prekrška nad tekmecem je namreč v 40. minuti steber domače obrambe prejel neposreden rdeč karton.

VIDEO: Rdeč karton Mateja Gabra

Moštvi sta izjemno izenačeni vstopili tudi v zadnje minute tekme, ko je v ospredje stopil Dean Bombač. Ta je namreč poskrbel za enega od najpomembnejših zadetkov Szegeda, ki je tudi s pomočjo Boruta Mačka in nekdanjega slovenskega reprezentanta Maria Šoštariča ugnal Veszprem Gašperja Marguča. Gostitelji pa so tudi zadnji in odločilni gol v zadnjih sekundah dosegli v stilu – s tako imenovanim cepelinom.

VIDEO: Lepa zadetka za zmago Szegeda

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več