single
[2085]
203099

Madžarki previsoki oviri za mladi Slovenki

Avtor: Blaž Magdič
12. 9. 2023, 17.10

Slovenski teniški igralki Ela Nala Milić in Živa Falkner se nista uvrstili v drugi krog turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Za obe Slovenki sta bili v današnjih dvobojih usodni Madžarki, od 17-letne Milić je bila boljša tretjepostavljena Dalma Galfi s 6:1, 4:6 in 6:1, od 21-letne Falkner pa Reka-Luca Jani s 4:6, 6:2 in 6:2.

Danes bodo na veliko sceno stopile štiri najboljše slovenske igralke. Tamaro Zidanšek, 87. igralko na svetovni lestvici WTA, čaka Čehinja Michaela Bayerlova, Nino Juvan (106.) pa njena rojakinja Gabriela Knutson. Veronika Erjavec (197.) se bo pomerila z Rusinjo Eriko Andrejevo, Dalili Jakupović (233.) pa bo na nasprotni strani mreže stala Poljakinja Katarzyna Kawa.

Za prvo slovensko zmago v Ljubljani je v ponedeljek poskrbela Pia Lovrič, ki je v uvodnem krogu izločila Madžarko Natalio Szabanin. Od Nine Potočnik je bila boljša drugopostavljena Španka Aliona Bolsova, medtem ko se Zoja Peternel in Ela Plošnik prek kvalifikacij nista prebili na glavni turnir.

Prvi dan ljubljanskega turnirja, kjer je nagradni sklad 107.360 evrov, so zaznamovale težave na osrednjem igrišču na Trgu republike, zavoljo tega celotno dogajanje poteka v Tivoliju.

Osrednje igrišče je v ponedeljek zdržalo le tri igre, tako da sta se prva nosilka, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, in Uzbekistanka Nigina Abduraimova z Arene Mime Jaušovec v središču Ljubljane preselili na teniška igrišča pod Rožnikom.

V ponedeljkovem pogovoru za STA je direktor turnirja Gregor Krušič izrazil upanje po čim hitrejši vrnitvi igralk v središče slovenske prestolnice. Krušič je ob tem dejal, da jim je zmanjkalo nekaj dni za utrjevanje igrišča, ker so priprave začeli z zamudo, v nadaljevanju turnirja pa naj bi bilo osrednje igrišče nared za teniške dvoboje.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več