single
[38]
194737

Madžari proti Sloveniji zgrešili dva “zicerja” in potrdili pravilo, kdor ne da, dobi (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
9. 6. 2023, 08.36

Slovenijo je po uspešnem skupinskem delu, kjer je v skupini s Poljsko, Španijo in Urugvajem zasedla drugo mesto, v šestnajstini finala svetovnega prvenstva v malem nogometu čakalo srečanje z Madžarsko. Varovanci Danijela Mitrovića so Madžare premagali po izvajanju kazenskih strelov in se uvrstili v osmino finala, kjer jih čaka Kitajska. Obračun proti Kitajski lahko spremljate ob 19.45 na Šport TV 2.

Slovenija srečanja proti Madžarski ni odprla najbolje in sprva zaostajala z 1:0 in nato z 2:1. Za Madžare sta zadela Ersek in Huszty, za Slovenijo Domen Potočnik. Na začetku drugega polčasa so  bili Slovenci primorani pritisniti za izenačenje in pri tem sta se nasprotnikom ponudili dve veliki priložnosti, da povišajo prednost.

A sreča je bila na strani Slovenije, sprva so Madžari pri izigrani akciji na golovi črti Slovenije zadeli lastnega igralca. Nekaj minut kasneje so zapravili protinapad, kjer so imeli kar dva igralca več.

VIDEO: Zgrešeni priložnosti Madžarske 

Video is not available for your country.

Slovenija je šest minut pred koncem potrdila, da sreča spremlja hrabre in izenačila tekmo, ko je zadel Matevž Sodič. Obračun se je končal brez zmagovalca in sledile so najstrožje kazni. Madžari so zapravili prva dva poskusa, medtem ko sta bila Marko Račič in Aleks Malivojević uspešna.

Slovenijo v osmini finala čaka srečanje z reprezentanco Kitajske, ki je v šestnajstini finala z 2:1 premagala Argentino. Kitajska je v skupinskem delu v skupini C s Francijo, Latvijo in Kuvajtom osvojila prvo mesto.

Osmina finala: Slovenija – Kitajska ob 19.45 na Šport TV 2

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več