single
[38]
202503

Macron: Na OI v Parizu prepovedane ruske zastave

Avtor: Aljaž Pirnat
7. 9. 2023, 11.55

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v sredo v intervjuju za francoski športni časopis L'Equipe zatrdil, da ruske zastave ne sme biti na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto v času, ko Rusija izvaja vojne zločine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na vprašanje o morebitni prisotnosti ruskih športnikov, ki bi tekmovali kot nevtralni, je Macron dodal: “Upam, da je to vestna odločitev v olimpijskem svetu. Država gostiteljica ni tista, ki mora odločati o tem, kaj naj stori Mednarodni olimpijski komite (Mok). Thomasu Bachu popolnoma zaupam.”

Športniki iz Rusije in Belorusije se od ruske invazije na Ukrajino februarja 2022 soočajo s sankcijami v številnih športnih panogah. Kljub vojni je Mok priporočil, da lahko ruski in beloruski športniki na mednarodnih tekmovanjih tekmujejo pod nevtralno zastavo.

“Pravo vprašanje, ki ga bo moral olimpijski svet rešiti je, kakšno mesto nameniti tem ruskim športnikom, ki se včasih celo življenje pripravljajo na tekmovanje, lahko pa so tudi žrtve tega režima,” je še dodal predsednik: “Mok mora sprejeti odločitev, ki bo poštena in razumljiva Ukrajincem. To je ravnotežje, ki ga bomo morali doseči.”

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več