šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lyon - Angers Ligue 1
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Slaven - Dinamo Hrvaška liga
šport TV 3 logo
20:25 V ŽIVO
Standard - Genk Belgijska liga

Maček po slabem prvem dnevu, v drugo pridobil petdeset mest

Avtor: Gregor Kovačič
9. 4. 2019, 15.13

Slovenski strelec Boštjan Maček je dvodnevno tekmo v trapu za svetovni pokal v Al Ainu v Združenih arabskih emiratih končal na 12. mestu. Lanski evropski prvak iz avstrijskega Leobersdorfa je bil po prvem dnevu šele na 62., danes pa je po sijajni predstavi napredoval na 12. mesto.

Prekmurca so malenkosti ločile do dodatnega razstreljevanja za preboj v veliki finale. Priložnost za to je zapravil po prvem dnevu tekmovanja, ko je zadel 47 od možnih 50 letečih tarč. Drugi dan tekmovanja je močno izboljšal svoj nastop, dvakrat je zadel 25 ter enkrat 24 glinastih golobov in močno napredoval po lestvici, hkrati pa izboljšal svoj dosežek z letošnje uvodne tekme za svetovni pokal v mehiškem Acapulcu, ko je osvojil 25. mesto.

Na drugi letošnji tekmi za svetovni pokal sta nastopila še dva slovenska strelca: Tomaž Blazinšek (116) je dvodnevno preizkušnjo končal na 81., Denis Vatovec (114) pa na 95. mestu v konkurenci 142 tekmovalcev iz celega sveta.

V kvalifikacijah je blestel Hrvat Josip Glasnović. Petintridesetletni olimpijski prvak iz Ria de Janeira 2016 je edini zadel vseh 125 letečih tarč.

Boštjan Maček bo skupaj s svojo sestro Jasmino, ki je tukajšnjo posamično tekmo končala na 32. mestu, v sredo nastopil še na ekipni mešani tekmi.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več