šport TV 1 logo
17:00
Atalanta - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
17:00
Juventus - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
17:30
Jesenice - Red Bull Juniors Alpska liga

Luna Rossa bo izzivala Team New Zealand v pokalu Amerike

Avtor: Marko Premrl
21. 2. 2021, 09.13

V novozelandskih vodah pred Aucklandom so znani izzivalci, ki se bodo v letošnjem pokalu Amerike merili z branilci naslova novozelandsko ekipo Team New Zealand. V finalu pokala challenger Prada Cup je italijanska Luna Rossa Prada Pirelli po osmih regatah z izidom 7:1 v zmagah ugnala britansko posadko Ineos Team UK, je poročala AFP.

Pokal Amerike bo v novozelandskih vodah od 6. do 21. marca.

Luna Rossa, na čelu posadke je izkušeni avstralski skiper Jimmy Spithill, je povsem prevladovala v prvih petih obračunih, Britanci pa so le odgovorili na šesti regati za prvo in edino zmago v finalni seriji. Pred posadko Združenega kraljestva je bila misija, kako nanizati še šest zmag, ki se je izkazala za nemogoče.

Mednarodna posadka italijanskega katamarana je dobila še dve regati ter si priborila napredovanje v pokal Amerike.

Na čelu britanske posadke je sloviti sir Ben Ainslie, ki pa ni pripravil čudežne vrnitve. Ainslie in Spithill sta bila člana iste posadke na jadrnici Oracle Team USA, ko sta se leta 2013 vrnila iz izgubljenega položaja, iz zaostanka 1:8, ter premagala Team New Zealand z 9:8 za America’s Cup.

“Fantastico! Fantastico, Bellissimo,” je v italijanščini, “fantastično, fantastično, lepo”, sporočil krmar Lune Rosse Francesco Bruni po dobljeni osmi regati.

“To je čudovit dan za nas, čudovit dan za Luno Rossa, odličen dan za Italijo. Zelo, zelo smo veseli. Zdaj nas čaka dober boj za pokal Amerike.”

Sedmo regato so dobili s prednostjo ene minute in 45 sekund, osmo pa s prednostjo 56 sekund.

“Oprostite, fantje,” se je slišalo Ainslieja, ko se je na koncu osme dirke opravičeval svoji posadki, preden je pozneje čestital Luni Rossa. “Moram reči, bravo, Luna Rossa in bravo, Italija,” je dejal Ainslie. “Vem, da je v Italiji to velika stvar – uvrstitev v finale pokala Amerike. Očitno smo razočarani, ker se nismo uvrstili v finale, Moramo iti stran ter se vrniti k risalni plošči in videti, kaj lahko storimo.”

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

2

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več

3

OM sredi zastrašujoče nevihte...Več