single
[8]
138681

Luka Janežič ostal brez dolgoletnega trenerja

Avtor: Klemen Verlič
9. 10. 2021, 13.01

Rok Predanič je potrdil, da ni več trener Luke Janežiča, ki je bil med letoma 2017 in 2019 trikrat zapored izbran za najboljšega slovenskega atleta leta. Sodelovala sta od decembra 2012 naprej. Predanič, ki je bil do prejšnje sezone tudi trener slovenske rekorderke na 400 m Anite Horvat, se umika iz atletike.

“Z Lukom sva se po devetih letih sodelovanja razšla. Ocenil sem, da ne morem več delati v atletiki, saj nisem imel leto in pol pravih dohodkov. Nisem uspel, da bi prišel do zaposlitve kot trener,” je pojasnil Predanič.

Kot je izpostavil, si je večkrat poskusil zagotoviti redni dohodek. “Vendar mi tega ni zagotovila niti Atletska zveza Slovenija niti Olimpijski komite Slovenije. Ker imam družino, pač ne gre, da bi živel na ženin račun. Ta trenutek še ne vem, kaj bom počel, sem pa se ponovno vpisal na fakulteto za šport, kjer želim končati magisterij,” je dodal.

Janežič ima lepe spomine na sodelovanje s Predaničem. “Veliko sva dosegla. Doživel sem zelo veliko lepih trenutkov. Sedaj je čas, da naredim korak naprej in odprem novo poglavje. Z Rokom sva se razšla kot prijatelja,” je pojasnil Janežič in dodal, da bo v kratkem na posebnem dogodku predstavil svojo novo ekipo.

Štiriinštiridesetletni Predanič je nekdanji spinter, ki je bil leta 2002 izbran tudi za najboljšega slovenskega atleta leta. Po končani športni karieri se je posvetil treniranju, največ časa pa je sodeloval s Horvatovo in Janežičem.

Slednji je z najboljšim časom sezone (45,36 sekunde) v polfinalu teka na 400 metrov avgusta letos na olimpijskih igrah v Tokiu zasedel skupno 15. mesto, kljub težavam s poškodbo v prvi polovici sezone.

Vodičan je že nastopil na OI in osvojil 17. mesto leta 2016 v Riu de Janeiru. Leta 2017 je bil na SP najvišje v dvorani leta 2017 v Birminghamu, kjer je bil sedmi, na prostem pa na 28. mestu v Pekingu leta 2015.

Na evropskih prvenstvih je bil najbližje odličju v dvorani leta 2019 v Glasgowu, kjer je bil četrti, mesto nižje pa letos v poljskem Torunu. Na EP na prostem je bil dvakrat peti, leta 2016 v Amsterdamu in v Berlinu leta 2018. Leta 2017 je postal evropski prvak do 23 let, dve leti prej je bil v tej kategoriji tretji.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Mariborčani zbrali vrhunce poslovilne tekme “največjega, ki je kadarkoli nosil vijolični dres” (VIDEO)...Več

2

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

3

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več