šport TV 1 logo
17:55 V ŽIVO
Primorska - Krka Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
17:45
Parma - Milan Serie A
šport TV 3 logo
16:55 V ŽIVO
Finale: Fenerbahče - Arkas Spor, druga tekma Turška liga

Luka Dončić: V NBA je lažje dosegati koše

Avtor: Gregor Kovačič
8. 2. 2019, 18.18

Slovenski košarkarski velezvezdnik Luka Dončić je v intervjuju za špansko televizijo razkril nekaj zanimivih podrobnosti o privajanju na igranje v NBA, o svojem vzorniku in tudi o tem kako se je počutil ob tem, ko je izvedel, da ne bo del tekme zvezd.

Intervju z Luko je sicer opravila španska televizija Moviestar, v njem pa se je slovenski košarkar razgovoril o tem kako je igrati v najmočnejši ligi na svetu. “V NBA je v primerjavi z evropskimi igrišči lažje dosegati koše. V Evropi so igrišča manjša in v NBA je še pravilo treh sekund, vse to pomeni, da je lažje dosegati koše.”

Eden od mnogih vrhuncev prvih mesecev v ligi je bil obračun Luke Dončića proti enemu od svojih vzornikov LeBronu Jamesu, ki je v kasnejšem intervjuju zatrdil, da bi si z Luko žele igrati v istem moštvu. “Spomnim se intervjuja z LeBronom, ko je omenil, da bi rad igral z mano, to je bilo zares nekaj posebnega. Sploh to, da sem lahko igral proti njemu, že to je bila edinstvena izkušnja,” je o največjem zvezdniku lige povedal slovenski as.

Precej prahu je dvignil izbor košarkarjev za letošnjo tekmo All-Star na kateri Dončić, vsaj na elitnem dogodku ne bo sodeloval kljub temu, da je dobil ogromno glasov podpore navijačev. “Želel sem si biti del tekme zvezdnikov in ko sem izvedel, da ne bom nastopal na glavnem dogodku sem bil zelo razočaran. Zame je pomembno to, da so navijači zame glasovali v tolikšnem številu, mogoče bom pa naslednje leto del spektakla,” je o ne izboru povedal član Dallasa.

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več