šport TV 1 logo
18:20 V ŽIVO
Polfinale: Polzela - Helios Pokal Spar
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Polfinale: Barcelona - Tenerife Španski kraljevi pokal
šport TV 3 logo
19:25 V ŽIVO
Nexe - Hannover-Burgdorf EHF pokal

Luka Dončić: V NBA je lažje dosegati koše

Avtor: Gregor Kovačič

Slovenski košarkarski velezvezdnik Luka Dončić je v intervjuju za špansko televizijo razkril nekaj zanimivih podrobnosti o privajanju na igranje v NBA, o svojem vzorniku in tudi o tem kako se je počutil ob tem, ko je izvedel, da ne bo del tekme zvezd.

Intervju z Luko je sicer opravila španska televizija Moviestar, v njem pa se je slovenski košarkar razgovoril o tem kako je igrati v najmočnejši ligi na svetu. “V NBA je v primerjavi z evropskimi igrišči lažje dosegati koše. V Evropi so igrišča manjša in v NBA je še pravilo treh sekund, vse to pomeni, da je lažje dosegati koše.”

Eden od mnogih vrhuncev prvih mesecev v ligi je bil obračun Luke Dončića proti enemu od svojih vzornikov LeBronu Jamesu, ki je v kasnejšem intervjuju zatrdil, da bi si z Luko žele igrati v istem moštvu. “Spomnim se intervjuja z LeBronom, ko je omenil, da bi rad igral z mano, to je bilo zares nekaj posebnega. Sploh to, da sem lahko igral proti njemu, že to je bila edinstvena izkušnja,” je o največjem zvezdniku lige povedal slovenski as.

Precej prahu je dvignil izbor košarkarjev za letošnjo tekmo All-Star na kateri Dončić, vsaj na elitnem dogodku ne bo sodeloval kljub temu, da je dobil ogromno glasov podpore navijačev. “Želel sem si biti del tekme zvezdnikov in ko sem izvedel, da ne bom nastopal na glavnem dogodku sem bil zelo razočaran. Zame je pomembno to, da so navijači zame glasovali v tolikšnem številu, mogoče bom pa naslednje leto del spektakla,” je o ne izboru povedal član Dallasa.

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več