šport TV 1 logo
18:05
Brescia - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
17:20
Darussafaka - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Amiens - Montpellier Ligue 1

Luč na koncu tunela – Slovenec se vrača na Kitajsko

Avtor: Blaž Magdič
14. 3. 2020, 20.58

S Kitajske, kjer je izbruhnil novi koronavirus, prihajajo spodbudne novice. Košarkarska liga, ki je med prvimi prekinila tekmovanje in vse udeležence poslala na prisilni odmor, je sporočila, da se bodo tekme nadaljevale v začetku aprila. To je za STA potrdil tudi Memi Bečirović, ki je že peto sezono trener ekipe Jiangsu Dragons.

Nekdanji slovenski selektor je trenutno še v Mariboru, počasi pa se že pripravlja na povratek na Kitajsko. “Dobili smo sporočilo lige oziroma kluba, da se lahko počasi vrnemo. Glede na to, da bomo morali najprej v štirinajstdnevno karanteno oziroma samoizolacijo, bom moral kar hitro na pot, saj predvidevajo, da bi se liga lahko nadaljevala že 2. aprila, morda kakšen teden kasneje,” je za STA povedal Memi Bečirović.

“Naš klub je iz province Jiangsu, ki je bila ob izbruhu novega koronavirusa močno prizadeta. Kitajsko sem zapustil 21. januarja, torej tik pred kitajskim novim letom. Če se bo prvenstvo nadaljevalo po planu, torej v začetku aprila, bo to pomenilo dobre dva meseca prekinitve,” je dodal Bečirović.

Novinar ameriške kabelske televizije Espn Jonathan Givony poroča, da so se mnogi ameriški košarkarji, ki so na delu na Kitajskem, že uprli vrnitvi oziroma želijo več informacij o nadaljevanju prvenstva.

Kitajska košarkarska zveza, ki je tekmovanje prvotno prekinila do sredine februarja, je v sporočilu dodala ostre sankcije v primeru ne vrnitve v klub. Igralec bo za vse življenje dobil prepoved igranja na Kitajskem, njegov manager pa tri leta ne bo smel sklepati poslov s tamkajšnjimi klubi.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več