šport TV 1 logo
14:30
Sparta Praha - Viktoria Plzen Češka liga
šport TV 2 logo
14:00
Amiens - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
14:00
Joventut - Tofas Eurocup

Ljubljanski sokoli do šeste zmage, četrte zaporedne

Avtor: Blaž Magdič
26. 6. 2017, 08.26

Sokoli so v devetem, predzadnjem krogu rednega dela lige AFL potrdili status favorita proti zadnjeuvrščenem moštvu Cineplexx Blue Devils z zmago 56-28. Ljubljanska zasedba nadaljuje z odlično formo, saj je to že njihova četrta zaporedna zmaga. Sedaj jih čaka še boj z Graz Giants za obrambo tretjega mesta na lestvici.

Silverhawks

Napad se je še enkrat več izkazal: Anthony Gardner je podal za 260 jardov in 5 zadetkov, enkrat pa se je sam znašel v končni coni, Žiga Zibelnik je po tleh dosegel 110 jardov in dva zadetka, Matic Tomše je ujel šest podaj za 110 jardov in dva zadetka, po en zadetek so dosegli še Eugen Sumić, Luka Šutanovac in Raymond Bridges.

Sokoli so srečanje začeli odlično in povedli z zadetkoma Gardnerja po tleh ter ujeto podajo Tomšeta (14-0). Ekipa iz Hohenemsa je izenačila po podaji novinca v vrstah Blue Devilsov Quentina Williamsa na Christiana Steffanija in Benjamina Fusseneggerja (14-14). V izdihljajih prvega polčasa so Sokoli uspeli pobegniti na 21-14 z ujeto podajo mladinca Šutanovca.

Ljubljana Silverhawks

Tako kot so končali prvega, so tudi začeli drugi polčas – z zadetki. Dvakrat je v končno cono pritekel Zibelnik za 35-14. Podajalec domačinov je s samostojnim tekom znižal na 35-22, a so Ljubljančani odgovorili z zadetki Brigdesa, Tomšeta in Sumića (56-22). Končni izid srečanja je z novim tekom postavil Williams (56-28).

Rok Štamcar, glavni trener Ljubljana Silverhawks je po srečanju dejal: “V Hohenems smo prišli po svojo šesto zmago in ta vmesni cilj smo dosegli. Nekaj fantov je manjkalo, zlasti v obrambi, zato so pomembne izkušnje pridobili nekateri novi igralci. V obrambi smo imeli nekaj težav, ki jih bomo morali v naslednjih dneh odpraviti. V napadu smo odigrali dominantno, kot že celotno sezono. Zdaj smo osredotočeni le še na tekmo proti Graz Giants, ki bo odločala o končnem tretjem mestu.”

V soboto, 1.7.2017 ob 16.00 bodo Sokoli v Športnem parku Ljubljana proti Graz Giants neposredno branili tretje mesto na lestvici. To bodo osvojili z zmago ali s porazom manjšim od petih točk. Razvrstitev vpliva na tekmeca v prvem krogu končnice. Tretji najboljši se bo najverjetneje spopadel z Mödling Rangers, četrtouvrščeni pa z Danube Dragons.

 

Foto: silverhawks.si
Vir: Ljubljana Silverhawks

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več