single
[4]
170372

Ljubljanski hokejisti na ŠTV začenjajo novo sezono lige ICEHL

Avtor: Blaž Magdič
16. 9. 2022, 14.54

Ljubljanski hokejisti bodo osrednje tekmovanje v sezoni, ligo ICEHL, začeli v nedeljo z gostovanjem pri Bolzanu. Druge tekmece uvod čaka že danes. V taboru zeleno-belih novo sezono v regionalnem tekmovanju tudi zdaj, ko niso več novinci, pričakujejo optimistično.

Čeprav bodo sezono začeli kot zadnji v ligi ICEHL – zaradi izstopa Bratislave je namreč ostalo liho število ekip, prav Slovaki bi morali biti prvi tekmec v sezoni -, pa imajo Ljubljančani že precej odigranih dvobojev. Letos so namreč prvič nastopili tudi v ligi prvakov, kjer so že odigrali štiri od šestih tekem predtekmovanja. Po tekmovalni plati sicer po štirih porazih nimajo več možnosti za napredovanje, toda težke tekme so bile obenem dobra popotnica za regionalno ligo, ki seveda ostaja glavni cilj sezone 2022/23.

“Zdi se mi, da je ekipa boljša kot lani, hitrejša, mlajša … Kar pa še ne pomeni, da bomo sami po sebi uspešnejši kot lani. Pričakujem zelo zelo zahtevno sezono. Na nek način si ga ne želim, pričakujem pa malo počasnejši start kot lani,” je po današnjem treningu dejal trener Mitja Šivic. Dodal je, da ima po uspešnem lanskem začetku zdaj njegova ekipa na hrbtu tarčo, saj bodo vsi pozorni nanje in ne bo več mogoče računati na element presenečenja.

“Imamo zahteven start, prve tri tekme Bolzano, Fehervar v gosteh, potem KAC doma. Lani smo bili v Bolzanu zelo učinkoviti, čeprav so nas stisnili v kot, a smo zdržali. Predvsem ne sme biti popuščanja, kar se tiče obrambe in odnosa. Fantje bodo pripravljeni,” dodaja trener.

Ocenil je, da ima v postavi v prihajajoči sezoni boljše tujce kot lani, domači igralci pa so leto starejši in izkušenejši. “To je lahko dvorezen meč, a pričakujem, da bodo tudi oni boljši.”

“Moj osebni cilj je, da smo do deset krogov pred koncem rednega dela v igri za končnico. Tudi če pridemo v končnico prek kvalifikacij, podpišem. V končnici pa je to čisto nekaj drugega in ta ekipa bi lahko naredila korak naprej,” opozarja Šivic in obenem poudarja, da navijači ne smejo pričakovati, da bo lahko ekipa vztrajala na vrhu lestvice, ter da morajo tudi ob porazih stati ob strani svojim hokejistom.

V lanski sezoni, ki je bila zadnje prva v tej konkurenci, so bili ljubljanski hokejisti dolgo največje presenečenj in tudi skoraj dva meseca vodilni na lestvici. Zavedajo se, da bo kaj takšnega težko ponoviti, osnovni cilj, končnica (lani so izpadli v četrtfinalu), pa ostaja isti.

“Kljub porazom smo se veliko naučili. Hitreje smo drsali, reakcije so hitrejše. Bila je super izkušnja, bili smo na neki višji ravni, tako da smo pripravljeni na začetek. Presenečenje ne moremo biti več. A cilji so enaki, v sezono bomo šli kot lani, na zmago vsako tekmo, pa bomo videli. Veliko bo vzponov in padcev,” pa pred začetkom sezone v ICEHL pravi Tadej Čimžar.

“Mislim, da smo dobro pripravljeni. Tudi tekme v ligi prvakov so nam dale veliko. Ekipe so na papirju boljše, tekme so bile zelo težke. Lahko rečemo, da se bo Bolzano pripravil na nas, vedo, kako smo jih lani premagali. Moja želja je ponoviti lansko sezono in še kaj dodati,” pa napoveduje Gregor Koblar.

Po nedeljskem uvodu v Bolzanu bo drugi tekmec naslednji teden madžarski Fehervar, 25. septembra bo prva domača tekma v Tivoliju s Celovčani.

ICEHL, Bolzano – SŽ Olimpija, nedelja ob 17.55 na Šport TV 3.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več