šport TV 1 logo
20:00 PRVIČ
8. oddaja Futsal magazin
šport TV 2 logo
20:00
VN Limburga, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
19:30
Nimes - PSG Ligue 1

Ljubljano bodo “zasedli” odbojkarji na mivki

Avtor: Gregor Kovačič
31. 7. 2020, 09.49

Že v četrtek se je tekmovanje začelo s kvalifikacijami na igriščih v Črnučah, kjer bodo igrali tudi danes, ko so na sporedu prvi dvoboji rednega dela. Na Kongresnem trgu, kjer bo nato glavno dogajanje v soboto in nedeljo, pa bodo danes svoje znanje že pokazali mladi odbojkarji, saj bodo izvedli tekmovanja v starostnih kategorijah od 14 do 20 let.

Na ljubljanskem turnirju letos nastopa 49 ekip iz desetih držav, tudi 11 slovenskih. Pred pandemijo so prireditelji razmišljali o dvigu kakovostne ravni tekmovanja, zdaj so veseli, da ga sploh lahko izvedejo.

Kot veleva nova športna realnost, bo letos na tem turnirju vse v znamenju korone. Skladno z ukrepi in priporočili NIJZ bo tako na in ob prizorišču lahko 500 oseb, na tribunah bodo pripravili 400 ustrezno medsebojno ločenih sedežev za gledalce.

Poleg tega bodo morali poskrbeti za varnostne razdalje, fizično ločiti vhode in izhode, ne bo stika med tekmovalci, osebjem, gosti v prostorih Vip in gledalci. Vsi, ki bodo ostali brez možnosti ogleda v živo, si bodo dogajanje lahko ogledali na bližnjem velikem zaslonu.

Prva nosilca turnirja bosta Avstrijca Alexander Horst in Clemens Doppler, druga njuna rojaka Alexander Huber in Christoph Dressler, tretjepostavljena bosta Italijana Andrea Abbiati in Tiziano Andreatta.

Zmago bosta sicer branila slovenska odbojkarja Tadej Boženk in Vid Jakopin, neposredno v glavni del turnirja pa so uvrščeni še Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak ter Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik.

Pri dekletih sta prvopostavljeni Čehinji Sara Olivova in Martina Bonnerova, drugi nosilki bosta Danki Cecilie Kollner Olsen in Sofia Norager Bisgaard, tretji pa Italijanki Giulia Toti in Agata Zuccarelli. Najboljši slovenski predstavnici na lestvici sta Nina Lovšin in Tjaša Jančar, ob njiju bodo v boju za najvišja mesta še Klara Kregar in Katarina Fabjan ter Monika Potokar in Tjaša Kotnik.

Posebni povabili mednarodne zveze sta prejeli dve slovenski ekipi, Rok Možič in Alan Košenina ter Špela Morgan in Tajda Lovšin.

V soboto bodo na sporedu četrtfinalni boji, v nedeljo pa polfinalni in finalni. Ženski finale je na Kongresnem trgu predviden za 21., moški pa za 22. uro.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

2

VIDEO: Pele do evrogola v stilu svojega brazilskega soimenjaka...Več

3

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

Iz Španije: Juve je želel Messija, a je Ronaldo rekel NE!...Več