single
[6]
197879

Ljubljana gostitelj prvega turnirja v odbojki na vodi na svetu

Avtor: Blaž Magdič
18. 7. 2023, 19.02

Ljubljana bo 12. in 13. avgusta prizorišče prvega uradnega tekmovanja v odbojki na vodi na svetu. Po dveh izjemno uspešno izpeljanih promocijskih dogodkih se na turnirju re:do Volleyball on Water Ljubljanica 2023 zdaj obetajo še pravi odbojkarski obračuni, so navedli pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

Odbojka na vodi se je prvič predstavila v okviru promocije evropskega prvenstva za moške, ki ga je Slovenija leta 2019 gostila skupaj s Francijo, Belgijo in Nizozemsko.

Še več zanimanja je vzbudil lanski spektakel na Ljubljanici, ki je napovedal tekme svetovnega prvenstva v Areni Stožice in ki so ga z zanimanjem spremljali povsod po svetu.

“Glede na izjemen odziv in doseg, ki sta ga imeli pretekli prireditvi na vodi v Ljubljani smo se letos odločili, da v okviru promocijskih dejavnosti pred evropskima prvenstvoma za ženske in moške in pred kvalifikacijami za olimpijske igre spet vzbudimo nekoliko več zanimanja za odbojko pri navijačih. Tokrat dogodek nima le promocijskega značaja, ampak prvič tudi tekmovalnega,” je povedal predsednik OZS Metod Ropret.

Za izvedbo turnirja, ki bo v slovensko prestolnico privabil največje možno število dvojic, po osem v ženski in moški konkurenci, bo skrbel partner v projektu Extrem, ki bo igrišče postavil na še bolj atraktivni lokaciji ob Novem trgu.

Ambasador turnirja je slovenski reprezentant Rok Možič, vlogo športnega direktorja turnirja pa opravlja najboljši slovenski odbojkar na mivki, Nejc Zemljak.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več