single
[3137,2]
194157

Liverpool želi vezista Borussie Mönchengladbach

Avtor: Urban Kolman
3. 6. 2023, 12.05

Liverpool je pred kratkim razkril novega športnega direktorja. To je postal Jörg Schmadtke, ki je zadnje štiri leta isto vlogo opravljal pri Wolfsburgu. Nekdanji vratar je dobil zahtevno vlogo, saj mora s prestopi obuditi ekipo rdečih, ki je letos v angleškem prvenstvu zasedla peto mesto in se tako ni uvrstila v ligo prvakov. Največja težava Liverpoola je vezna linija, a Schmadtke naj vi že našel rešitve.

Že nekaj časa je jasno, da je Liverpool v resnih pogovorih z Brightonom za prestop argentinskega reprezentanta Alexisa Mac Allisterja. Klub iz Merseysida se povezuje tudi z mladim vezistom Nice Khephrenom Thuramom in vezistom Borussie Mönchengladbach Manujem Konejem. Po poročanju Fabrizia Romana naj bi Gladbach in Liverpool že imela uvodne pogovore o prestopu Koneja.

Pogajanja z Gladbachom, ki naj bi za dvaindvajsetletnika zahteval okoli 40 milijonov evrov, bodo, kot vse kaže manj zahtevna, saj se bo Prusom po poročanju nemških medijev pridružil sin Schmadtkeja Nils, ki bo pomagal športnemu direktorju Rolandu Virkusu. Mlajši Schamdtke je pri Gladbacchu delal že med leti 2019 in 2020, ko je imel vlogo scouta.

Letošnja sezona je bila za žrebeta razočaranje. V nemškem prvenstvu so zasedli deseto mesto. Kljub napovedim pred začetkom sezone, da ne ciljajo na evropska mesta, so v klubu pričakovali vsaj uvrstitev v konferenčno ligo. Prve posledice slabše sezone so na dan prišle v petek, ko je klub zapustil trener Daniel Farke. Gladbach tako pred poletjem ponovno išče novega trenerja.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več