" />
šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Torino - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
20:25 V ŽIVO
Joventut - Zaragoza Španska liga
šport TV 3 logo
22:15 V ŽIVO
Aspen, Snowboard Slopestyle, moški X Games

Lindvik do zmage, Peter Prevc najboljši med Slovenci

Avtor: Gregor Kovačič
1. 1. 2020, 17.21

Marius Lindvik (289,8 točke) je zmagovalec prve skakalne tekme letos, tradicionalne druge postojanke novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu. Norvežan je v prvi seriji s 143,5 metra izenačil rekord olimpijske skakalnice Simona Ammanna iz leta 2010. Slovenci so ostali brez dosežka v "top 10", najboljši je bil Peter Prevc (263,6) na 12. mestu.

Slovenski skakalci današnje tekme niso končali med najboljšimi. Najboljši med njimi je bil Peter Prevc, Domen Prevc (261,3) je bil 17., Timi Zajc (260,7) 18., med dobitniki točk je končal še Anže Lanišek (255,2),

“V prvi seriji sem naredil manjšo napako na odskočni mizi, zato nisem mogel prenesti dovolj hitrosti v drugi del leta. Drugi skok je bil super in takšnih skokov se nadejam še v prihodnjih dneh,” je današnjo tekmo povzel 27-letni Prevc.

Domen Prevc (261,3) je bil 17., Timi Zajc (260,7) 18., med dobitniki točk je končal še Anže Lanišek (255,2), ki je bil 21.

“Garmisch je izpolnil moja pričakovanja, zadovoljen sem z vsemi svojimi skoki na tem prizorišču. Lahko gre še bolje, ampak moramo biti zadovoljni tudi s tem, da smo konstantni, da delamo konstantno dobre skoke. Ko bomo naredili dober temelj, pa bomo lahko merili višje,” je po nastopu povedal 20-letni Domen Prevc.

Edini v slovenski vrsti, ki je danes ostal brez finala, je bil Rok Justin, že v kvalifikacijah za današnjo tekmo pa je nastope končal Tilen Bartol, ki turneje ne bo nadaljeval. V ekipi ga bo namreč za avstrijski del turneje nadomestil še tretji od bratov Prevc, 23-letni Cene, ki bo prvič letos nastopil na tekmah najvišje ravni.

Glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj po današnji tekmi ni bil zadovoljen z nastopi svojih varovancev: “Z današnjo tekmo ne moremo biti povsem zadovoljni. V prvi seriji so fantje naredili nekaj napak, preveč so bili zakrčeni in jih enostavno ni odneslo dovolj daleč. V drugi seriji so stopnjevali svoje skoke, dosežke in s finalnimi nastopi smo zadovoljni.”

V ospredju je Lindvik z veliko prednostjo po prvi seriji tudi po finalni prepričljivo slavil zmago pred domačim adutom Karlom Geigerjem (285), tretji je bil Poljak Dawid Kubacki (284). Za 21-letnega norveškega skakalca je bil to prvenec v svetovnem pokalu.

Branilec lanske zmage in zlatega orla Japonec Ryoyu Kobayashi (282,1) je novoletno tekmo končal na četrtem mestu, v skupni razvrstitvi novoletne turneje pa je pred avstrijskim delom zadržal prednost pred Geigerjem.

Najboljši Slovenec v seštevku novoletne turneje je Domen Prevc na osmem mestu, Peter Prevc je napredoval na 16. mesto, Lanišek je 18.

Po današnji tekmi se skakalci selijo v Avstrijo. Do konca 68. turneje bodo nastopili še v Innsbrucku (4. januarja/14.00) in Bischofshofnu (6./17.15).

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več