šport TV 1 logo
19:00 DANES
Argentina - Kolumbija Copa America
šport TV 2 logo
19:00 DANES
VN Latvije, druga dirka MXGP
šport TV 3 logo
19:30
24. oddaja Xtreme Collxtion

Liga prvakov: Flensburg v Brestu, Vardar v Zagrebu

Avtor: Gregor Kovačič
23. 3. 2019, 09.45

Danes bodo na sporedu trije obračuni prvih tekem osmine finala rokometne Lige prvakov. Dve od treh bosta tudi v neposrednem prenosu na Šport TV. S sliko bomo v Belorusiji in Zagrebu.

Meškov Brest – Flensburg, 18:00 na Šport TV 3

Belorusi so v letošnjo sezono vstopili izjemno. Premagali so Kristianstad na Švedskem ter nato doma še Montpellier. Ni jih bilo veliko, ki bi verjeli, da sta bili ti dve zmagi najpomembnejši v celotni sezoni, a brez njiju, ne bi bili četrtega zaporednega igranja v izločilnih bojih. Po uvodni evforiji je sledil padec na realna tla – 6 zaporednih porazov. Sijajno izhodišče je bilo naposled treba potrjevati preko domačih zmag z Rhein Neckarjem in Kristianstadom.

Sodeč po zgoraj napisanem aktualni nemški prvak ne bi smel imeti veliko težav v osmini finala. Nemci so favoriti, ni dvoma, a zares prepričljivi na evropski fronti vendarle niso. Letos so denimo sedemkrat slavili in kar šestkrat izgubili. Med porazi pa so denimo gostovanja v Celju in Zaporožju ter domača tekma proti Zagrebu. Vse prej kot prepričljivo in popoln kontrast v primerjavi s predstavami v Bundesligi.

Flensburg je nedavno dobil 24. zaporedno zmago v letošnji sezoni državnega prvenstva, skupno že 30. zapovrstjo, če štejemo še zaključek lanske sezone. Na domačih tleh je Flensburg neporažen več kot eno leto. S samozavestjo sijajnega izkupička v najmočnejši ligi na svetu lahko Flensburg letos poseže po najvišjih mestih v eliti.

Tudi Brest je lahko črpal pozitivne impulze v zadnjih tednih. V SEHA ligi je ekipa Manola Cadenasa uprizorila sijajen zaključek in zaporedoma premagala Zagreb, Vardar in NEXE. S tem je Belorusom uspelo priti na zaključni turnir regionalnega turnirja, ki ga Brest znova tudi gostil.

To bo tekma dveh svetov. Flensburg svojo moč črpa v skandinavski miselnosti (8 finalistov zadnjega SP igra za Flensburg), Brest ima svoje težišče usmerjeno na Balkan (7 igralcev iz HRV, SLO, SRB). Prva tekma bi znala biti še dokaj enakovredna, a povratna, na severu Nemčije, bi morala biti enostranska.

Zagreb – Vardar, 20:30 na Šport TV 1

Na dosedanjih 10-ih tekmah v Ligi prvakov ima hrvaški prvak 5 zmag, makedonski 4, ena tekma se je končala z remijem. Prednost za Zagreb, a v 10 dneh bi bila lahko statistika medsebojnih obračunov že na strani Vardarja.

V SEHA ligi sta se ekipi letos pomerili že dvakrat, obe moštvi sta dobili domačo tekmo. Zagreb za 3 gole, Vardar za 5. V Ligi prvakov pa sta kolektiva moč črpala v odlični obrambi. Le Veszprem in PSG sta imela boljšo obrambo od Zagreba oziroma Vardarja, ki sta na 3. oz. 4. mestu. Tisto kar tepe Zagrebčane je napad. V primerjavi z Vardarjem je hrvaška ekipa zabila 50 golov manj v sezoni.

Številke kažejo na rahlo premoč Vardarja, ki je v vlogi favorita. Odšli so Šterbik, Cindrić, Canellas in drugi, ostali pa so rezultati. S tretjim mestom v skupini A so Makedonci lahko izjemno zadovoljni, bržkone pa tudi s samim tekmecem v osmini finala. Nasprotnika dobro poznajo, ga premagujejo v zadnjih letih in tudi sama pot na gostovanje je najkrajša možna.

Zagreb na prvi tekmi lahko upa na bučno podporo s tribun. Tekma proti PSG-ju v skupinskem delu sezone ni bila razprodana, a obisk z nekaj več kot 9000 gledalci predstavlja letošnji rekord v celotni Ligi prvakov. Če bo Arena glasna, lahko pade tudi Vardar, ki ima individualno močnejšo zasedbo.

Branko Tamše je v minulih štirih sezonah preko novega sistema tekmovanja neuspešno naskakoval izločilne boje s Celjem, zdaj pa ima prvič priložnost dokazati svoje taktične prijeme v vlogi trenerja Zagreba. Da ima ogromno znanja vemo, kako se bo znašel v dvoboju na dve tekmi pa je neznanka.

Naj omenimo še to – Vardar je v minulih dveh sezonah, ko je igral na zaključnem turnirju v Kölnu, vselej igral proti Zagrebu. Na skupno štirih obračunih je 3x zmagal.

Foto: RK Zagreb

Priporočamo še

1

Gajser po hat-tricku zmag: Sploh ne vem, kaj naj rečem...Več

2

Zmes inteligence in potrpežljivosti – kako je Klopp zgradil svoj Liverpool?...Več

3

Giroudov finale bitke s preteklostjo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Ibrahimović s popolnimi škarjicami obnorel ZDA...Več

2

VIDEO: Mladinec se je ponorčeval z Neymarja...Več

3

VN Rusije: Gajserju zmaga in rdeča številka vodilnega (video)...Več