šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Polfinale: Norveška - Španija IHF svetovno prvenstvo za ženske 2019
šport TV 2 logo
12:00
Atalanta - Hellas Verona Serie A
šport TV 3 logo
12:30
Zagreb - Spartak SEHA Liga

Liga prvakov: ACH Volley na gostovanje v Berlin

Avtor: Gregor Kovačič
3. 12. 2019, 09.11

Odbojkarji ACH Volleyja bodo danes odigrali prvo tekmo lige prvakov. Gostovali bodo pri Recycling Volley Berlinu, nemškemu prvaku, ki je letos močno okrepil ekipo in se spogleduje s samim vrhom. Varovanci Matije Pleška so belo zastavo pustili doma se pa dobro zavedajo, da se bo moralo marsikaj obrniti v njihovo smer, če želijo presenetiti.

“Če ne bi razmišljali o zmagah, bi bilo povsem brez veze tekmovati. V današnji odbojki odločata servis in sprejem, če se nekaj igralcem utrga na servisni črti in če držimo sprejem, ni ekipe, ki ji ne bi bili nevarni. Je pa res, da se to lažje zgodi v domači dvorani,” je pred odhodom v Nemčijo dejal kapetan ekipe Rok Satler.

S tem se seveda strinja tudi glavni trener Matija Pleško, ki pa se vendarle še bolj zaveda zahtevnosti tekem v ligi prvakov. Posebno prve, na katero njegova ekipa ni odpotovala optimalno pripravljena. Še v nedeljo je igrala tekmo srednjeevropske lige, slovenski derbi proti Calcitu Volleyju, Pleško meni, da časa za pravo regeneracijo ne bo, že tako pa moštvo načenjajo tudi poškodbe. Te so dalj časa od terena oddaljile Mateja Köka, nekoliko manjše težave imajo prvi organizator igre Andrija Vilimanović in še nekateri.

Pleško je tudi že dobro preučil nemško ekipo, ogledal si je praktično vse tekme, ki so jih Berlinčani odigrali v nemškem prvenstvu.

“Zaradi tega je marsikatera noč minila brez spanja, toda to je moje delo. Videl sem, da so v narekovaju Nemci, igrajo le trije nemški reprezentanti, zelo dobra ekipa, na katero se je zelo težko pripraviti. Imajo praktično 13 enakovrednih igralcev, vsak ima ustrezno zamenjavo. Med tekmo lahko spremenijo taktiko tako v napadu kot v obrambi. Vemo, katera je udarna postava, je pa vprašanje, kateri igralci bodo začeli tekmo. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost, a če bomo pozabili na enega ali dva igralca, nas čaka kazen. Svojo igro bomo poskušali prilagoditi razmeram na igrišču. Ena taktična zamisel praktično ne šteje nič,” meni Pleško, ki se po eni strani drži za glavo, ko se ga spomni na tekmece v skupini, po drugi strani pa trdi, da so si take tekmece vsi tudi želeli.

Kakšne so ambicije Berlina, pove podatek, da zanj igra prvi podajalec ruske reprezentance Sergej Grankin. Poleg njega so v moštvu štirje Američani, Pleško najbolj ceni izjemnega skakalca, korektorja Benjamina Patcha, ki trka na vrata prve postave ameriške reprezentance. Poleg njiju sta tu še francoski reprezentant Nicolas Le Goff, njegova rojaka Pierre Michel Puyol ter Samuel Tuia, ki sta tudi že igrala za galske peteline, nemško reprezentanco zastopajo Moritz Reichert, Georg Klein in Julian Zenger, tujec je tudi Poljak Adam Kowalski.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Ronaldo le obstal ob egoistični akciji Dybale...Več

2

Sadio Mané, fenomen s široko razprtimi krili...Več

3

Želeli so še šampanjec, zdaj zmanjkuje celo kruha...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

VIDEO: Messi čaral na treningu...Več

3

VIDEO: Handanović “zabil” novinarko: “Vidim, da si dobro pripravljena!”...Več