šport TV 1 logo
09:00
Sassuolo - Inter Serie A
šport TV 2 logo
09:00
Rijeka - Osijek Hrvaška liga
šport TV 3 logo
09:00
Marseille - Nantes Ligue 1

Liga Nova KBM: V nedeljo znova obračun Olimpija – Primorska (Š2 18.55)

Avtor: Gregor Kovačič
13. 4. 2019, 10.15

V nedeljo, se v Areni Bonifika obeta druga zaporedna tekma Sixt Primorske in Petrol Olimpije v zadnjih treh dneh. Četrtkov obračun so v Hali Tivoli dobili košarkarji Sixt Primorske z rezultatom 72:85.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
2. kolo
Nedelja, 14. april,

SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA Š2 18.55
Ekipi sta se v četrtek, 11. aprila, prvič pomerili v drugem delu tekmovanja. V Ljubljani so do zmage z rezultatom 72:85 prišli Koprčani, ki so v drugi in tretji četrtini srečanja povsem nadigrali košarkarje Petrol Olimpije.

Košarkarji Sixt Primorske bi si z morebitno zmago zagotovili prvo mesto na lestvici Lige Nova KBM za prvaka zato bodo pred domačimi gledalci zagotovo naredili vse, da to tudi dosežejo. Primorci so v domači dvorani v letošnji sezoni državnega prvenstva izgubili le enkrat. Na zadnji tekmi prvega dela tekmovanja so bili v Kopru boljši košarkarji Krke, 66:64. Ljubljančani si seveda želijo prikazati boljšo igro, hkrati pa se zavedajo pomembnosti končnega položaja na lestvici pred končnico, saj se želijo s Primorci ponovno srečati šele v finalni seriji.

Na prvem medsebojnem obračunu drugega dela sta Marjan Čakarun in Lance Harris skupaj dosegla kar 48 točk, met iz igre 23-16. Pri Ljubljančanih pa sta bila najbolj razigrana Jan Špan (18 točk) in Bojan Radulović (18 točk in 11 skokov).

Izjavi trenerjev pred tekmo
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“V četrtek smo občutili dejansko moč Sixt Primorske. Pokazalo se je to, kar smo pred začetkom obračuna tudi pričakovali, torej, da gre za moštvo z igralci, ki igrajo čvrsto košarko, hkrati pa znajo Koprčani odlično poiskati slabosti tekmecev in hkrati kaznovati vse njihove napake. Skozi celotno tekmo igrajo v visokem ritmu in prisilijo tekmeca, da v določenem trenutku obračuna popusti. Popraviti moramo napake, ki smo jih delali na četrtkovem dvoboju v Tivoliju. Za nas je zelo pomembno, da tekom preostanka drugega dela državnega prvenstva in končnice pridemo v položaj, da se s Sixt Primorsko znova srečamo šele v finalu. Tako bomo imeli dovolj časa, da pokažemo, iz kakšnega testa smo. Zagotovo bo nedeljska tekma znova dala neko sliko našega stanja. Prikazati bomo morali bolj ekipno igro in igrati pametno, če želimo priti do zmage v Kopru.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“V nedeljo nas v domači Areni Bonifika čaka nova tekma s Petrol Olimpijo. Slednja bo zagotovo skušala narediti vse, da nas premaga. Na nas je, da obračun odigramo še bolje od tistega v Tivoliju. Dobre stvari, ki smo jih v igri prikazali v četrtek, moramo prikazovati še naprej, obenem pa popraviti napake, ki jih je bilo kar nekaj. Pričakujem, da bodo tekmeci agresivni in skušali uveljaviti svojo telesno moč. Vse navijače vabim, da nam pridejo pomagati, da si skupaj čim prej zagotovimo prvo mesto pred končnico. Z njimi nam bo zagotovo lažje.”

Lestvica:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Sportida.com

Vir: KZS

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Messi se je poklonil Maradoni...Več

2

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

3

VIDEO: Igralci Lazia preklinjali ob obupnem pristanku “novega” letala...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

2

Maldini: Sram me je bilo, ko sem videl posnetke tekem proti Maradoni...Več

3

BLOG: “Vsako nedeljo je revanš” ali simbol upanja na lepši jutri...Več