šport TV 1 logo
11:30
VN Francije, druga dirka MXGP
šport TV 2 logo
11:45
TV Shopping
šport TV 3 logo
11:00
Četrtfinale: Češka - Nemčija IIHF SP elitne divizije 2019

Levc: Smo mlada ekipa, a nosimo ugledno ime velenjskega kluba

Avtor: Blaž Magdič
22. 11. 2018, 08.10

November je odličen mesec za slovenski klubski rokomet, uspehom Krima in Celja v ligi prvakov sledi tudi velenjsko Gorenje, ki s prenovljeno mlado zasedbo blesti v pokalu EHF. Ose so pretekli konec tedna v Španiji prišle do velikega skalpa, favorizirani Granollers je pričakoval prednost pred povratno tekmo, a varovanci Zorana Jovičića so presenetljivo slavili za zadetek (25:24). V ekipo se po poškodbi počasi vrača tudi zgovorni Korošec Vid Levc, ki je za našo spletno stran izrazil svoja pričakovanja pred nedeljsko povratno tekmo v Rdeči dvorani, ki si jo boste lahko ogledali tudi na Šport TV 1.

Že v preteklosti ste imeli veliko težav s poškodbami kolena, letošnjo sezono ste začeli v polnem ritmu, a takoj poškodba gležnja. Kaj vam je šlo takrat po glavi?

V zadnjih letih sem imel predvsem težave z levim kolenom, dvakrat sem tudi operiral križne vezi in meniskus. Seveda so posledice poškodovanega kolena še vedno prisotne. Priprave sem začel normalno, normalno treniral in odigral vse pripravljalne tekme, potem pa sem na prvi tekmi državnega prvenstva spet začutil bolečino. Po pogovoru z zdravniki smo se odločili, da nekaj časa delam po prilagojenem programu, zato sem tudi izpustil kar nekaj tekem. Ko sem se vrnil v ritem normalnega treniranja, pa sem si zadnji trening pred tekmo poškodoval še gleženj.

So poškodbe zdaj povsem sanirane in boste lahko v nadaljevanju sezone konkurirali tudi za nastope na ključnih tekmah?

Poškodbe so sanirane, še vedno pa raje namenim več časa preventivnim vajam in ogrevanju. Treniram in igram lahko normalno, kar mi je v tem trenutku tudi najbolj pomembno. Trenutno dobivam večjo vlogo pri obrambnih nalogah, seveda pa si želim izboriti kakšno minuto več tudi v napadu.

V Velenju se je pred letošnjo sezono zgodilo kar nekaj sprememb, ekipa je povsem pomlajena. Se je način dela zaradi tega dosti spremenil?

Okolje se je letos zelo spremenilo, zamenjala se je skoraj celotna ekipa. Smo mlada ekipa, z nekaj izkušenejšimi posamezniki. Seveda ima vsak trener svoj način dela in glede na to, da se je zamenjal celoten trenerski štab članske ekipe, so prisotne tudi določene spremembe. Treniramo dobro, glavna sprememba pa je v pristopu, ki je letos na visokem nivoju.

Kljub temu pa ste tudi prejšnji vikend dokazali, da lahko vaša mladost celo prednost. Padel je ugleden španski klub Granollers.

Res je, prejšnji teden smo ne glede na dejstvo, da nekateri igralci letos prvič igrajo tekme na evropskem nivoju, premagali Granollers, ki v Španiji uživa precej ugleda.

Španci so bili pred dvobojem precejšnji favoriti, verjetno ste šli v tekmo zaradi tega še bolj neobremenjeno?

Na prvo tekmo smo odšli sproščeni, saj so bili oni izraziti favoriti, a vseeno z željo po zmagi. Pristop je bil pravi in zaradi tega nam je na koncu tudi uspelo.

V nedeljo vas v Rdeči dvorani čaka povratni obračun, branite zadetek prednosti s prve tekme. Španci bodo zagotovo želeli maščevanje, se boste tekme lotili na enak način kot pred dnevi?

Na tekmo se bomo pripravili na enak način kot vedno. Dobri treningi in video analiza nasprotnika. Tekma bo težka, saj se bodo Španci želeli maščevati za poraz na domačem terenu. Sigurno bodo prišli bolj motivirani kot so bili na domači tekmi, saj nas ne bodo več podcenjevali. Naš cilj je, da odigramo obrambo na istem nivoju kot v Španiji in zmanjšamo napake v napadu.

Trener Zoran Jovičić je v letošnji sezoni večkrat poudaril, da je izredno zadovoljen s pristopom, četudi je vmes prišlo nekaj črnih trenutkov. Verjetno lahko motivacija mlade zasedbe odigra ključno vlogo proti ekipi, ki v Španiji trenutno zaostaja le za Barcelono?

Tudi sam se strinjam, da smo letos prava ekipa, s pravim pristopom. Smo mladi in relativno neizkušeni, a vseeno nosimo ime uglednega kluba, zato moramo biti prav vsako tekmo motivirani. Igranje tekem evropskega kova, pa je za vse nas nagrada, zato pravi pristop sploh ni vprašljiv.

Matic Verdinek je ta hip morda celo najbolj vroč rokometaš v Sloveniji, lahko bi rekli, da je vaša gonilna sila, blestel je tudi na prvi tekmi v Španiji. Kako vi vidite njegov prispevek k vse boljšim rezultatom Gorenja?

Matic je letos v življenjski formi, kar je super za njega in tudi za nas kot ekipo. Z njim dobimo hitrost v protinapadu, hkrati pa je tudi odličen realizator. Na tekmo zabija po deset golov, kar priča o njegovi trenutni formi. Je pa tudi pomemben člen naše 5-1 obrambe, saj je zelo neugoden na »špici«. Upam, da mu uspe sezona brez poškodb, saj je za nas zelo pomemben člen ekipe.

Za konec morda še pogled v prihodnost. Zagotovo si osebno želite predvsem čim manj težav s poškodbami, gledano v celoti pa so cilji Gorenja verjetno precej dolgoročni, kot že rečeno, gradnja ekipe je šele v povojih…

Vizija kluba je predvsem delo z mladimi. Letos je šele začetek novega Gorenja, tudi uprava nam ni naložila rezultatskega pritiska. Dolgoročni cilj so predvsem dobri rezultati v mlajših selekcijah, saj se tako dobro razvijajo mladi igralci. Naše poslanstvo pa je, da vrnemo velenjski klub na prvo mesto in prepričan sem, da nam bo uspelo.

Lahko mladi in motivirani velenjski zasedbi uspe še en veliki met proti favoriziranemu Granollersu? Preverite v nedeljo ob 18.40 na Š1, ko bo v Rdeči dvorani na sporedu povratni obračun.

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Zmagoviti skok Gajserja in plapolanje slovenskih zastav...Več

2

Italijani razkrivajo: Iličić dogovorjen z novim klubom in s 700.000 eur boljšo pogodbo...Več

3

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več