šport TV 1 logo
13:30
Bologna - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
14:15
Atalanta - Brescia Serie A
šport TV 3 logo
14:00
Andorra - Baskonia Španska liga

Letošnja Dirka po Sloveniji odpovedana

Avtor: Klemen Verlič
20. 3. 2020, 13.08

Kolesarska dirka Po Sloveniji, največji kolesarski dogodek in edina etapna dirka v Sloveniji, bi morala letos zabeležiti 27. izvedbo. Uvedeni ukrepi za preprečevanje epidemije novega koronavirusa pa so že v tem trenutku takšni, da je organizacijski odbor dirke sprejel težko, a hkrati odgovorno odločitev: dirke letos ne bo.

Organizacija kolesarske dirke po Sloveniji, ki je lani zabeležila rekordne podatke o gledanosti in bi morala letos potekati med 10. in 14. junijem, je kompleksen projekt z velikim številom sodelavcev in partnerjev, pri čemer je ključna časovna komponenta oziroma pravočasnost priprave vseh dejavnosti.

Upoštevaje vsa znana dejstva in ukrepe, so v Kolesarskem klubu Adria Mobil, ki je dolgoletni organizator dirke, po pogovoru s ključnimi deležniki in partnerji sprejeli odločitev, da se kolesarska dirka po Sloveniji 2020 odpove.

“V smislu organizacije bi morale v tem trenutku potekati že vse dejavnosti za izvedbo letošnje slovenske pentlje. Glede na dejstvo, da so vse dejavnosti na terenu do nadaljnjega preklicane ter da je pod vprašajem realna možnost financiranja dogodka, smo morali sprejeti odgovorno odločitev, da se letošnja dirka po Sloveniji odpove,” je o preklicu osrednjega kolesarskega dogodka pri nas povedal Bogdan Fink, dolgoletni organizacijski direktor.

Odločitev je bila vse prej kot lahka, saj so bile številne aktivnosti v organizacijskem smislu že izvedene, dogovori s partnerji projekta ter priprave na prvo javno predstavitev pa v polnem teku, je še dejal Fink.

“Odločitve o preklicu nismo sprejeli z danes na jutri, temveč preudarno, skrbno in upoštevajoč širši kontekst organizacije dirke. Sprejeti ukrepi s strani države v tem trenutku ne omogočajo več nadaljnjega izvajanja organizacijskih in promocijskih dejavnosti, obenem pa se moramo zavedati tudi dejstva, da bi z nadaljevanjem aktivnosti Kolesarski klub Adria Mobil kot glavni organizator dirke pričel prevzemati preveliko odgovornost v smislu zdravja in varnosti vseh sodelujočih. Zaradi tega smo v organizacijskem odboru sprejeli odločitev, da se letošnja izvedba dirke odpove,” je pojasnila Mojca Novak, predsednica organizacijskega odbora dirke.

Kolesarske dirke po Sloveniji tako letos ne bo, organizacijski odbor dirke pa se za sodelovanje pri dosedanjem delu ter za razumevanje sprejete odločitve zahvaljuje vsem sponzorjem in partnerjem projekta, so še sporočili organizatorji.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ibra s “kung fu” udarcem skoraj odnesel glavo Ronaldu...Več

2

Albanec obstal sredi vrat in šokiral strelca enajstmetrovke (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Ronaldo priznal, da občuduje Brozovića...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Arašidi, beg, žoga in solze sreče: nenavadna odisejada Muse Juware...Več

2

Icardi poslal sporočilo Interju: Odšel sem v PSG, da bi osvajal lovorike...Več

3

Kumbulla: Branilec Hellasa, za katerega se tepejo italijanski velikani (video)...Več