single
[3137]
171009

Letos odkrili raka na modih že četrtemu nogometašu elitne Bundeslige

Avtor: Kenny Jan
22. 9. 2022, 16.40

Krilni igralec berlinske Herthe Jean-Paul Boetius bo moral na operacijo, potem ko so mu odkrili raka na modih, s čimer je postal četrti igralec nemške nogometne bundeslige letos s takšno diagnozo, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Osemindvajsetletni Boetius, ki je poleti prišel v nemško prestolnico iz Mainza, je novico izvedel po urološkem pregledu v sredo. Pri zdravljenju se je pridružil soigralcu Marcu Richterju, Timu Baumgartlu iz Union Berlina in Sebastienu Hallerju iz Borussie Dortmund. Tako Richter kot Baumgartl sta se od takrat uspešno vrnila na igrišče, medtem ko je Haller trenutno na kemoterapiji, potem ko so mu diagnozo postavili julija.

“Kot družina Herthe bomo tesno stali skupaj,” je v izjavi, objavljeni v četrtek, dejal nogometni direktor Herthe Fredi Bobič. “Ne glede na to, kako grenka je ta novica, smo polni upanja in zaupanja, da bo Jean-Paul čim prej ozdravel in se vrnil v naš krog.”

Klaus-Peter Dieckmann, direktor centra za preiskovanje tumorjev na modih na kliniki Asklepios v Hamburgu, je dejal, da ni povezave med športom in rakom, nemški tiskovni agenciji SID pa je povedal, da so moški v profesionalni športni dobi dovzetni za to bolezen. “Ko moški zbolijo za rakom v tej starosti, med 20 in 40 letom, je to skoraj vedno rak testisov,” je dejal. “Zato ni presenetljivo, da so igralci bundeslige prizadeti.”

V skladu s pravili lige igralcev elitnega nemškega prvenstva ne pregledujejo redno za raka na modih, čeprav so nekateri klubi, kot je Union Berlin, začeli pregledovati svoje igralce za to bolezen.

Vir: STA
Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več