Letos katastrofalni Schalke: prihaja že peti trener

Avtor: Kenny Jan
2. 3. 2021, 22.25

Nemški nogometni prvoligaš Schalke, trdno zadnji na lestvici bundeslige, ima novega trenerja. Klub je danes sporočil, da je na mesto glavnega trenerja imenoval Dimitriosa Gramozisa, ki je že peti trener porurskega kluba v tej sezoni.

Na vročem stolčku in pred skoraj nemogočo nalogo rešiti Schalke pred izpadom v drugo ligo bo Grk zamenjal Christiana Grossa, ki je službo izgubil konec tedna, potem ko je Schalke doživel nov polom in izgubil s Stuttgartom z 1:5.

Gramozis, 42-letni Grk, ki je rojen v Nemčiji, bo v klubu po podpisani pogodbi sodeč do junija 2022. A trenerski položaj v tem klubu ni prav trdna zaposlitev, saj so pred Grossom modre v tej sezoni vodili še David Wagner, Manuel Baum in Huub Stevens.

Novinec je tudi Peter Knäbel, ki je na mestu športnega direktorja zamenjal prav tako konec tedna odpuščenega Jochena Schneiderja. “Prepričani smo, da smo z Dimitriosom našli pravega človeka za zadnjo tretjino sezone. Zavedamo se, v kakšnem položaju smo, toda pred nami je še enajst tekem,” je dejal novi športni direktor.

Schalke ima v tej sezoni na 23 tekmah samo eno zmago in le devet točk, trenutno pa je na zadnjem mestu devet točk oddaljen od mest, ki zagotovljajo vsaj delno rešitev z dodatnimi kvalifikacijami. Predzadnji Mainz jih ima 17, Arminia mesto pred njim pa 18. Novi trener bo prvič vodil ekipo prav na obračunu z Mainzem konec tedna.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več